Ga naar Content

Ze ziet niks, maar dat stopt haar niet: Pauline gaat Alpe d'Huez op voor goed doel

Voor de slechtziende Pauline van Heuven uit Haarlem is 't Kopje van Bloemendaal de ideale trainingsplek. De duinheuvel heeft hier en daar een stijging van tien procent, en daar kan ze zich goed voorbereiden wanneer ze pas écht een berg opgaat, tijdens het sportieve evenement Alpe d'HuZes. 

Twaalf jaar geleden werd Paulines onhandigheid haar zo gortig, dat ze de oorzaak ervan wilde vinden. Die bleek een zicht van 40 procent, met als gevolg dat ze overal tegenaan stootte.

Haar zicht is inmiddels geslonken naar nog maar drie procent. Pauline legt uit wat ze nu precies nog ziet. "Het is een dichtgeknepen koker van de wc-rol, waardoor je wazig kijkt, met hier en daar een heldere vlek."

Ene voet voor de andere

Dat verhindert Pauline niet om toch mee te doen aan Alpe d'HuZes. Bij dit evenement wordt fietsend, rennend of wandelend op één dag zoveel mogelijk de Franse Alpe d'Huez beklommen, om zo geld op te halen voor de strijd tegen kanker.

Overigens doet ze dat niet om aandacht te vragen voor haar beperking. Met haar stichting Drempelloos Haarlem doet ze dat al vaak genoeg. Met haar deelname aan Alpe d'HuZes wil ze juist laten zien dat er altijd nog zoveel wel kan. "Gewoon de ene voet voor de andere zetten."

Steentje bijdragen

Dat is gelijk het motto van Pauline én haar beste vriend Mark. Hij heeft kanker, een ziekte waarvoor al sinds 2006 geld wordt ingezameld door Alpe d'HuZes. 

Slechtziend of niet: Pauline is vastberaden om de berg te bedwingen. "Als ik mijn steentje kan bijdragen voor al die mensen die te maken hebben met die rotziekte, door die stappen te zetten op die berg, dan doe ik dat."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]