Ga naar Content

Broodje kroket om 'harde werkers' bij A7 te bedanken

De Westfriese Bedrijvengroep is blij dat de Korporaal van de mariniers Jeroen Houwelingbrug aan de A7 wordt verstevigd. Het is nu even afzien, maar zodra het klaar is kunnen ze er weer 'met volle kracht over'. Om de werklui van Rijkswaterstaat te bedanken voor het snelle werken aan de brug deelt het ondernemerscollectief broodjes kroket uit.

Broodjes kroket voor de werknemers van de brug - Foto: Aangeleverd

"Er is best veel gedoe over dit project geweest", legt voorzitter Hans-Peter Baars de krokettenactie uit. Met 120 broodjes kroket wil de voorzitter met zijn Westfriese Bedrijvengroep laten zien dat ze achter de versteviging van de brug staan. "Wij vinden het ook belangrijk." 

Baars heeft naar eigen zeggen zelf gezien hoe slecht de brug was. "Er moest echt wat aan gebeuren." Volgens de voorzitter is dat in goed overleg gegaan. "Het is een spoedprocedure geworden. Het is binnen een jaar opgepakt. Daar zijn we heel blij om."

Op dit moment is er een beperking van kracht voor het vrachtverkeer, maar sommige chauffeurs lappen die regels aan hun laars. "Er zitten een paar malloten tussen die er met een te zware wagen overheen rijden", zegt Baars afkeurend. "We spreken onze achterban daarop aan." 

Werken voor ons

Met de broodjes hoopt hij samen met Thierry van der Weide van Vereniging Ondernemend Waterland het signaal af te geven dat de werkmannen van de brug 'voor ons staan'. "Ook in rotweer", aldus Baars. "Zodat we er in september weer met volle kracht over kunnen gaan." 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.