Ga naar Content

Ludiek: Ivo en Mark verlenen met A7-stickers 'slachtofferhulp' aan automobilisten

Het is een ludieke actie, benadrukken de initiatiefnemers: een handjevol automobilisten komt donderdagmiddag naar Hoorn en Purmerend om een Slachtofferhulp A7 forenzen-sticker te halen. Want hoewel de files op de A7 bij de start van de werkzaamheden bij Purmerend alles meevallen, zijn ze er niet gerust op. "Volgende week wordt het slechter."

Automobilist Willem Jongeneel met een A7-sticker - Foto: NH Media/Tom Jurriaans

De werkzaamheden op de snelweg: het blijft voor veel forenzen het gesprek van de dag. Ook voor Ivo Schooneman en Mark Jongejan uit Enkhuizen. Eerstgenoemde startte zelfs een speciale Facebook-pagina: 'Slachtofferhulp A7 forenzen'. "Dat begon eigenlijk als geintje, maar het is een beetje uit de hand gelopen. Na een kleine twee weken hebben we 2.500 leden."

In de groep worden ervaringen gedeeld, met voldoende ruimte voor humor. Zo zijn er vrolijke afbeeldingen en ook een bingokaart. "Je kunt er beter maar om lachen", zegt Ivo. Toen er werd gevraagd om een A7-sticker, zodat automobilisten elkaar kunnen herkennen, aarzelde hij geen moment. En dus staat hij - gewapend met 500 plakplaatjes - op het parkeerterrein in Hoorn. Daarna rijden ze door naar Purmerend, om ze ook daar uit te delen. 

Tekst gaat door onder de foto

Initiatiefnemers Ivo Schooneman en Mark Jongejan - Foto: NH Media/Tom Jurriaans

Willem en Inge Jongeneel uit Avenhorn komen meerdere stickers halen. "Ook voor onze dochters, die werken net als wij in Amsterdam. We komen hier, omdat we vinden dat het afsluiten van de A7 op deze manier niet kan. Het verkeer wordt 5 maanden lang geblokkeerd en er wordt weinig rekening gehouden met mensen die naar hun werk moeten. Veel mensen kunnen via openbaar vervoer niet eens op hun werk komen."

'Stilte voor de storm'

De eerste week van de werkzaamheden verliep bijzonder rustig op de A7. Verwachte chaos bleef uit, vooralsnog. "Het is stilte voor de storm, dat kan niet anders", verwacht Inge. "Volgende week wordt het slechter. Ik kan niet thuiswerken, want ik werk op Schiphol."

De Hoornse Letitia Davis is ook van de partij. "Ik moet één keer per week naar Utrecht, maar kon deze week gelukkig thuiswerken. Ik volg de groep op Facebook en dacht: ik kom even langs. Ik vind dit een heel leuke actie. Ik wil wel graag een sticker, maar plak hem niet op mijn auto. Het is namelijk een leaseauto. Ik maak hem aan de binnenkant vast, met plakband."

De sticker - Foto: NH Media

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]