Ga naar Content

Plastuiten en overlevingspakketten: 'slachtofferhulp' voor forenzen A7

De provincie zet zich schrap voor de werkzaamheden aan de brug over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Maar gelukkig is het niet alleen kommer en kwel bij forenzen die gebruikmaken van de A7. Voor hen is er een Facebookgroep opgericht waar naast serieuze zorgen, ook de nodige humor wordt gedeeld.

Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Vannacht is het zover: de werkzaamheden aan de brug gaan van start. En daar zit - niet heel verwonderlijk - niemand in de groep op te wachten. En hoewel er ook oplossingen zijn - het openbaar vervoer of bijvoorbeeld thuiswerken - is dat niet voor iedereen een optie.

"Ik werk bij het UWV in Sloterdijk, thuiswerken is niet mogelijk, ov ook niet de makkelijkste manier omdat ik mijn twee kinderen moet wegbrengen in de ochtend, eentje naar de VSO en andere bij de gastouder," zo schrijft een Purmerends lid van de Facebookgroep. "Het blijft moeilijk, ik moet het nog even allemaal zien en ervaren." 

Zorgen om de zorg

Veel mensen maken zich zorgen om zorgverleners die last zullen ondervinden van het voorspelde fileleed. "Denk aan alle zorginstellingen in en rondom Purmerend met kwetsbare doelgroepen", schrijft een ander in de groep. "Zonder begeleiders geen zorg."

Hoewel er wordt gevreesd voor nog langere files dan normaal, lijkt de toon vaak ook luchtig en soms zelfs lollig. Zo raden sommigen vrouwelijke bestuurders aan om plastuiten mee te nemen in de auto, mocht de file toch echt te lang duren. Anderen stellen voor om vooral veel energiedrankjes aan te schaffen, voor wanneer de tocht naar werk of huis te vermoeiend wordt.

Ernst nog onduidelijk

Hoe ernstig de verkeerssituatie gaat worden is op dit moment nog onduidelijk. De werkzaamheden aan de brug duren tot september, tot die tijd zal steeds een deel (slechts twee versmalde rijstroken) van de brug open zijn voor het verkeer.

Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

A7-leed

NH volgt de werkzaamheden en het fileleed op de voet. Aanstaande maandagochtend gaan vier NH-verslaggevers live verslag doen van hun reis van Hoorn naar Amsterdam-Zuid. Ieder van hen pakt een ander vervoermiddel en route: met de auto over de A7, met de auto via een sluiproute, met het openbaar vervoer en met de elektrische fiets.  

Heb je zelf tips of ideeën om het fileleed te omzeilen, mail naar [email protected]

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]