Ga naar Content

Toch geen fileleed op A7 na start werkzaamheden brug: hoe kan dat?

De werkzaamheden aan de brug over het Noordhollandsch Kanaal gingen vannacht van start, maar de verwachte drukte op de A7 bleef vanmorgen uit. Hoe kan dat?

Foto: Provincie Noord-Holland

De werkzaamheden van vannacht en die van komend weekend zijn vooral voorbereidend, vertelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat aan NH.

Maandag stuk spannender

"De brug wordt gereed gemaakt, zodat er op de ene helft gereden kan worden en op de andere gewerkt", aldus de woordvoerder. 

"Maandag wordt het een stuk spannender met de ochtendspits in combinatie met de nieuwe verkeerssituatie", vertelt hij. "'s Ochtends gaat het verkeer over de ene helft, de andere helft wordt dan versterkt. In juni draaien we de weghelften weer om en gaat het verkeer over de helft die dan versterkt is."

Denk goed na

Een voorspelling geven van de verwachte drukte op de A7 voor maandagochtend is volgens de woordvoerder lastig. Wel wil hij weggebruikers oproepen om goed na te denken 'of je de weg op moet en áls je dat doet, je echt goed voor te bereiden'. 

"Die oproep hebben we eerder gedaan, maar het is lastig voorspellen wat het gaat doen. We kunnen er in ieder geval van uitgaan dat het echt druk gaat worden. Dat er extra reistijd komt op de A7 is zeker."

A7-leed

NH volgt de werkzaamheden en het fileleed op de voet. Aanstaande maandagochtend gaan vier NH-verslaggevers live verslag doen van hun reis van Hoorn naar Amsterdam-Zuid. Ieder van hen pakt een ander vervoermiddel en route: met de auto over de A7, met de auto via een sluiproute, met het openbaar vervoer en met de elektrische fiets.  

Heb je zelf tips of ideeën om het fileleed te omzeilen, mail naar [email protected]

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]