Ga naar Content

'Gehate' Amstelveense bussluis op de schop, maar voor omwonenden verandert er niets

De bussluis bij de Urbanuskerk op de Noorddammerweg in Amstelveen gaat de komende weken op de schop. Dat komt omdat Connexxion de dieselbussen op dit traject door elektrische bussen gaat vervangen. Die kunnen, net als auto's, niet schadeloos over de drempel in het midden rijden. Omwonenden proberen de sluis al tijden weg te krijgen. 

Bussluis Noorddammerlaan Amstelveen, pal voor de Urbanuskerk - Foto: NH Media

Daarover loopt nog een hoger beroep bij de rechtbank. De rechter bepaalde eerder al dat de gemeente een nieuw verkeersonderzoek moest laten uitvoeren, maar omwonenden vinden dat nieuwe onderzoek ook niet goed. Uit de raadsbrief over de aanpassingen van de bussluis blijkt dat de gemeente nog niet weet wanneer het hoger beroep exact zal plaatsvinden.

De omwonenden hebben vooral problemen met toenemend sluipverkeer. "Er gaat nu veel meer verkeer door de kleine straatjes eromheen en die zijn niet geschikt voor zoveel sluipverkeer", vertelde Marcel Bellis een jaar geleden tegen NH. 

Herinrichting

Gemeente Amstelveen liet eerder al paaltjes op de stoep en het fietspad rondom de bussluis plaatsen. Voor die tijd probeerden veel automobilisten langs de bussluis te glippen.

Amstelveen wil het hele gebied rondom de bocht bij restaurant Silversant herinrichten, maar moet wachten tot er uitspraak is gedaan in het hoger beroep. Voorlopig blijft het dus bij een aanpassing aan de bussluis, waardoor elektrische bussen er straks overheen kunnen rijden. Lijn 171 wordt vanaf 21 juli elektrisch. 

Impressie van hoe het gebied eruit moet komen te zien - Foto: website van verkeerswethouder Herbert Raat

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]