Ga naar Content

Oude supporters ODIN '59 zagen degradatie al mijlenver aankomen: "Het was ijdele hoop"

Sinds jaar en dag geven ze cijfers aan de ODIN-spelers. Voor de 'oude supporters' van de amateurclub uit Heemskerk kwam de degradatie uit de derde divisie dit weekend dan ook niet als een verrassing. "We hadden het al gezegd: dit jaar gaan we degraderen", vertelt de 79-jarige Ben Limmen langs de rand van het veld tegen NH Sport.

ODIN '59 terug bij af - NH Sport/Christian Marck

Met slecht drie overwinningen in 28 wedstrijden was de sportieve stap terug een kwestie van tijd. Toch komt het moment dat de degradatie definitief wordt wél als een verrassing voor de supporters van de stamtafel in de ODIN '59-kantine.

"Ik heb 2-1 voorspeld", zegt de 77-jarige Piet Gödeke zaterdagmiddag als zijn ploeg al tegen een achterstand aankijkt tegen directe concurrent Kampong. Limmen sluit zich bij die woorden van Gödeke aan. "Dit was eigenlijk de enige wedstrijd waarvan je dacht: als je wil winnen, moet je het vandaag doen."

"We hebben de goede intenties, maar niet helemaal de kwaliteit om op dit niveau mee te doen"

ODIN '59-speler Frits Kramer

Heel opmerkelijk is het niet dat ODIN '59 afzakt naar de vierde divisie. De promotie naar de derde divisie kwam vorig jaar als een behoorlijke verrassing. De Heemskerkers waren als achtste geëindigd in de competitie en promoveerden via de nacompetitie. 

Tekst gaat verder onder de foto.

De 'oude supporters' delen wekelijks cijfers uit aan de spelers - Foto: NH Sport/Christian Marck

Toen de hoofdsponsor zich terugtrok, kwam de club in financiële problemen. Gevolg: een groot aantal spelers vertrok. Frits Kramer, één van de spelers die bleef, was dan ook realistisch over de kansen van zijn ploeg op handhaving in de derde divisie. "We hebben de goede intenties, maar niet helemaal de kwaliteit om op dit niveau mee te doen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52