Ga naar Content

Voetballer Scheffer stopt na acht seizoenen bij ODIN '59

HEEMSKERK - Ron Scheffer stopt na dit seizoen met het spelen van topamateurvoetbal. De 33-jarige aanvoerder van ODIN '59 heeft de nieuwe trainer Alex Geernaert laten weten dat hij na dit seizoen op een lager niveau gaat spelen.

Ron Scheffer stopt na acht seizoenen bij ODIN '59 - NH Sport/Rob Wanst

"Ik wil niet mijn akkoord geven aan de nieuwe trainer en dan vier maanden later het beu zijn. Met het verre reizen ben ik ook wel een beetje klaar", licht Scheffer zijn besluit toe.

"Ik wil niet mijn akkoord geven aan de nieuwe trainer en dan vier maanden later het beu zijn"

Odin '59-aanvoerder ron scheffer

Hoogtepunten 

Scheffer verruilde in 2013 het Beverwijkse DEM voor ODIN'59. In 2016 pakte hij met de Heemskerkse club het kampioenschap in de hoofdklasse. Ook tijdens de legendarische bekerwedstrijden tegen Vitesse, Emmen en Heerenveen was hij van de partij.

De 3-1 bekerwinst bij Emmen is nog steeds één van de hoogtepunten in zijn carrière maar ook het daaropvolgende duel tegen Heereenveen op een uitverkocht sportpark Schoonenberg is een absoluut hoogtepunt.

Foto:

Scheffer speelde dit corona-seizoen slechts één wedstrijd. Dat was tegen Staphorst. ODIN '59 verloor die wedstrijd met 3-1 en Scheffer viel ook nog eens geblesseerd uit. Toen hij weer fit genoeg was om te spelen lag de competitie inmiddels stil.

De voetballer gaat dus een niveau lager spelen en waar dat is, is nog niet bekend.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]