Ga naar Content

De Zaan pakt unieke bronzen plak in Euro Cup: "Megatrots op wat ze laten zien"

De waterpolosters van ZV De Zaan hebben brons gepakt in de Final Four van de Euro Cup in Triëst. Zij waren met 15-8 in de troostfinale te sterk voor BVSC Zuglo uit Hongarije. Trainer Mick van den Bree is trots op zijn team, maar voelt dat er toch meer had ingezeten. "We hebben de finaleplaats echt weggeven."

De waterpolosters van ZV De Zaan met hun bronzen medaille - Foto: ZV De Zaan

"Ik ben megatrots op wat ze laten zien", steekt Van den Bree van wal. Zijn team stond in de halve finale met 8-5 voor tegen Trieste. "Daarna ging alles fout, in de laatste periode scoorden zijn ineens vijf treffers. De arbitrage hielp ook niet mee, want we speelden natuurlijk tegen de Italiaanse thuisploeg. Al gaven we de scheidsrechters ook de munitie om ons aan te pakken. Misschien ontbreekt de ervaring ook bij ons", stelt Van den Bree. 

Volgens Van den Bree had er dus veel meer ingezeten. "Ik zit nu te kijken bij de finale tussen Padova en Trieste, dat niveau hadden wij ook kunnen aantikken. We zijn in mijn ogen dan ook terecht derde geworden. We wisten niet zo goed wat we van Zuglo moesten verwachten." Eerder in het seizoen had De Zaan namelijk na penalty's verloren van de Hongaren. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Feestvreugde bij ZV De Zaan - Foto: ZV De Zaan

ZV De Zaan heeft nog geprobeerd om de Final Four in Amsterdam te organiseren, maar moest naar Triëst afreizen. "We zijn donderdag al hierheen gevlogen, want dat was het meest goedkoop. Uiteindelijk hebben we een top appartement in het centrum van Triëst gevonden. Het was wel jammer dat er maar twintig man op de tribune zat bij de troostfinale. Dat had heel anders geweest in Amsterdam. Al leeft het waterpolo minder in Nederland."

"We vliegen maandag weer terug", vervolgt Van den Bree. "Dit is een onvergetelijke ervaring en hier zullen we nog jaren over praten. Dit is onwijs gaaf. Ons volgende doel is het halen van de landstitel, zodat we volgend jaar weer Europees spelen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52