Ga naar Content

Bewoners verdeeld over mogelijke opvang nieuwkomers Wieringerwerf

Om de druk op de vluchtelingenopvang in Ter Apel te verlichten, worden binnenkort mogelijk honderd nieuwkomers opgevangen in het Van der Valk Hotel in Wieringermeer. NH ging de straat op om aan bewoners te vragen hoe zij daarover denken. "Ik vind het niet leuk, maar ik snap dat die mensen een plek moeten hebben", zegt een van de bewoners.

"Als het mij zou overkomen, zou ik ook heel blij zijn als ik een plek had." Een ander zegt: "Ik denk dat heel veel mensen het misschien niet willen in hun woonplaats, maar waar moet je het anders doen? Het Van der Valk wordt toch verbouwd."

Niet iedereen blij 

Toch zijn niet alle bewoners van Wieringerwerf positief over de mogelijke tijdelijke komst van nieuwkomers in hun dorp. "Ik vind dat mensen die wonen in Nederland, en op een woning zitten te wachten in het hotel moeten", zegt een bewoner. "Er is hier heel veel armoede. Er moeten hier mensen naar de voedselbank. En die vluchtelingen komen hier, die krijgen eten, een slaapplek, noem het allemaal maar op. Ik heb zelf bij de voedselbank gelopen, dat is echt geen grapje. Dat is niet leuk. Dus ik zeg: eerst Nederlanders, dan de rest."

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.