Ga naar Content

AZ-verdediger Goes uitgesproken na spijkerharde nederlaag tegen PSV: "Gewoon kut"

In vier dagen tijd kreeg AZ tien tegendoelpunten om de oren. Na de nederlaag tegen Heracles op woensdag (5-0), wist ook PSV zaterdagavond vijf keer te scoren tegen de Alkmaarders (5-1). Wouter Goes rekent zich de ruime nederlaag tegen PSV aan. "De goals moet ik voorkomen door beter te praten." 

Wouter Goes na de 5-1 nederlaag tegen PSV: "Dit is gewoon kut" - NH Sport/Christian Marck

AZ had voor de wedstrijd tegen Heracles vier van de laatste vijf wedstrijden gewonnen. Na twee ruime nederlagen op rij, ziet de wereld er ineens heel anders uit. "Het is lastig deze situatie", stelt Goes na de wedstrijd tegen PSV. "We hebben een goede reeks neergezet, maar in deze twee wedstrijden gooien we die weg door tegengoals."

"Voor het doel moet ik beter dekken", reflecteert Goes op zijn eigen wedstrijd. "De goals moet ik voorkomen met praten, en zorgen dat het team goed staat." De negentienjarige verdediger stond in het veld tegenover Luuk de Jong. De ervaren spits van PSV wist twee keer te scoren tegen de jongeling. "Hij is ontzettend slim, dus je moet elk moment opletten. Dat maakt het lastig."

Concurrent FC Twente wint 

Concurrent voor de derde plaats FC Twente won met 2-0 van Fortuna Sittard. Daardoor is het gat op de ranglijst opgelopen tot acht punten in het voordeel van de Twentenaren. Over vier weken treffen AZ en FC Twente elkaar in Alkmaar. "We helpen onszelf niet op deze manier. Er zijn nog vijftien punten te behalen en we spelen nog tegen ze, maar we moeten ons eerst focussen op de dingen die niet goed gaan, zei AZ-trainer Maarten Martens."

AZ-trainer Maarten Martens na de 5-1 nederlaag bij PSV - NH Sport/Christian Marck

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52