Ga naar Content

Belastingdienst neemt zestien auto's in beslag tijdens urenlange controle op Schiphol

Bij een controle door meerdere overheidsdiensten op Schiphol zijn gisteren 16 auto's in beslag genomen. De auto's werden afgepakt door de Belastingdienst, omdat de eigenaren nog rekeningen hadden openstaan.  

Integrale controle op Schiphol - Foto: Koninklijke Marechaussee

De controle vond plaats op de Ceintuurbaan Volgens een woordvoerder van de KMar zijn er tussen 10.00 en 16.00 uur honderden auto's gecontroleerd. 

De Belastingdienst nam dus 16 auto's in beslag van automobilisten die nog een openstaande rekening hadden. Een deel van de bestuurders met schuld bij de Belastingdienst kon wel direct betalen en daarmee voorkomen dat ze hun auto moesten inleveren. Zo werd nog eens 68.000 euro geïnd. 

Onder invloed

Behalve openstaande rekeningen werd nog veel meer ontdekt wat niet in de haak was, blijkt uit de post op Instagram. Zo ontdekte de politie dat een bestuurder onder invloed van drugs achter het stuur zat en dat iemand zonder rijbewijs reed. Ook zijn 25 verkeersovertredingen vastgesteld en vastgelegd en zijn er meerdere messen in beslag genomen. 

Lees ook

Verder haalde de Dienst Wegverkeer (RDW) een ongeregistreerde auto van de weg en zijn meerdere auto's stilgezet die bij een gemiddelde garagehouder niet door de APK zouden komen. 

Tot slot is iemand aangehouden op verdenking van het verrichten van illegale arbeid. Volgens de woordvoerder van de Marechaussee ging het om een toerist die voor een bedrijf in Nederland werkt en daar niet de juiste papieren voor had. 

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]