Ga naar Content

Taxicontrole op Schiphol: snorders op heterdaad betrapt, twee aangehouden

Tijdens een controle van taxichauffeurs op Schiphol zijn gisterochtend tien overtredingen aan het licht gekomen. Van de 50 chauffeurs die zijn gecontroleerd hadden meerdere hun zaakjes niet op orde. Er zijn twee chauffeurs aangehouden, en een enkele chauffeur wordt verdacht van betrokkenheid bij zwaardere criminaliteit.

Foto: Koninklijke Marechaussee

De aangehouden chauffeurs worden verdacht van snorren, het illegaal aanbieden van taxiritten. Die twee zijn op heterdaad betrapt en moesten direct mee naar het bureau. Twee anderen worden verdacht van snorren en op een later moment uitgenodigd voor verhoor.

Drugshandel

Van één taxichauffeur bestaat het vermoeden dat hij zich schuldig maakt aan drugshandel. Het is niet bekend of dit om een aangehouden snorder gaat. Sommige chauffeurs konden geen chauffeurskaart laten zien, waarmee taxichauffeurs moeten kunnen aantonen dat zij een chauffeursdiploma hebben.

De controle werd uitgevoerd door de marechaussee, maar ook de sociale recherche van de gemeente was erbij betrokken. Die verdenkt meerdere chauffeurs van uitkeringsfraude. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]