Ga naar Content
Amsterdam

Taxichauffeurs willen gebiedsverbod Schiphol van tafel hebben

7 maart 2019, 13.31 uur
Door: · Foto: NH/Doron Sajet

De advocaat van zo'n zestig taxichauffeurs heeft gisteren een hoger beroep ingediend bij de Raad van State om het gebiedsverbod voor taxi's op bepaalde delen van Schiphol ongedaan te maken.

Dat schrijft TaxiPro. In 2017 nam de gemeente Haarlemmermeer het besluit om de taxichauffeurs op een aantal plekken op Schiphol te weren. Deze tijdelijke maatregel werd toen ingevoerd vanwege bedreiging van de openbare orde. Door onrust tussen aanbieders van taxidiensten was de sfeer op de luchthaven grimmig geworden.

Lees ook: Amsterdamse taxichauffeurs massaal naar Den Haag voor protest

Nu zijn de chauffeurs echter bang dat deze tijdelijke maatregel permanent wordt. 'Ze eisen hun deel van de openbare ruimte weer terug. Als er geen wanordelijkheden meer zijn, is er geen enkele reden meer om dit gebied nog gesloten te houden', aldus de advocaat van de taxichauffeurs tegenover het online vakblad.

Lees ook: Verbod op taxironselaars gehandhaafd ondanks beroep taxichauffeurs

Maar volgens de advocate van de gemeente Haarlemmermeer is de rust nog niet teruggekeerd. Er zouden nog steeds chauffeurs voor overlast zorgen op de randen van het gebied en er zouden chauffeurs het gebied binnendringen om passagiers op te pikken. Zij stelt zelfs dat de gemeente het recht heeft om het verbod permanent te maken.

Lees ook: Schiphol in top-10 duurste taxi’s van Europa

De Raad van State doet binnen enkele maanden uitspraak in de zaak.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!