Ga naar Content

Wéér auto uit bocht gevlogen op Drie Merenweg bij Vijfhuizen, een gewonde

Er is vanmiddag wéér een auto uit de bocht gevlogen op de Drie Merenweg nabij Vijfhuizen (N205). In tegenstelling tot twee weken geleden belandde de auto niet in de sloot, maar kwam deze net op tijd tot stilstand. De bestuurder raakte gewond.

De automobilist is naar het ziekenhuis vervoerd - Foto: Inter Visual Studio

Rond 14.45 uur vloog de auto uit de bocht. Omstanders zagen hoe de auto vlak voor de sloot tot stilstand kwam en schoten te hulp, vertelt een verslaggever ter plaatse. 

De bestuurder lag naast de auto en was nog aanspreekbaar, vertelt een politiewoordvoerder. De hulpdiensten hebben het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. 

Tekst gaat verder onder de foto

De auto is net niet in de sloot bij de N205 beland - Foto: Inter Visual Studio

Twee weken geleden gebeurde er een soortgelijk ongeluk in deze bocht. Een automobilist verloor de macht over het stuur. Het lukte niet om de auto op tijd te stoppen, waardoor het voertuig ondersteboven in de sloot belandde. Een van de drie inzittenden raakte gewond. 

Ook in andere jaren raakten in deze bocht al meerdere auto's te water. Zo haalden in 2016 omstanders een moeder en haar 4-jarige dochter uit het water. Ook in 2018 ging het twee keer mis en in 2022 nogmaals.

Vangrails

Vanwege de reeks ongelukken op de Drie Merenweg zijn in augustus 2023 maatregelen genomen. De provincie plaatste op meerdere plekken vangrails en bermverbandblokken zodat automobilisten niet meer in de berm terechtkomen. Aan de kant waar vandaag en twee weken geleden een auto uit de bocht vloog, zijn daarentegen geen vangrails. 

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]