Ga naar Content

Nachtelijke werkzaamheden: Drie Merenweg (N205) krijgt vangrails na reeks ongelukken

Op meerdere plekken langs en in het midden van de Drie Merenweg (N205) worden vanaf morgen vangrails geplaatst. Die maatregel neemt de provincie naar aanleiding van een reeks (ernstige) ongelukken. Door de werkzaamheden moeten weggebruikers de komende vier weken tussen 20.00 uur en 5.00 uur rekening houden met snelheidsbeperkingen en rijstrookafzettingen. 

Automobilisten zwaargewond na frontale botsing - Foto: Inter Visual Studio / Sander Disselkoter

De weg is al meer dan tien jaar een zorgenkindje. In december vorig jaar belandde een auto in de sloot, eind mei dit jaar botsten twee auto's frontaal tegen elkaar en ook eind juli was het weer raak. Een 27-jarige automobiliste uit Halfweg kwam bij dat ongeluk om het leven. De vrouw reed op haar eigen weghelft, maar een spookrijder botste frontaal tegen haar aan. 

In de berm

De ongelukken hebben een gemene deler: alle keren raakten de bestuurders van de eigen weghelft. "Om te voorkomen dat weggebruikers op het verkeerde deel van de weg of in de berm terecht komen, gaan we op sommige delen van de Drie Merenweg vangrails plaatsen", vertelt de woordvoerder van Provincie Noord-Holland aan NH.

Tekst gaat verder onder foto's.

De werkzaamheden vinden plaats tussen 23 oktober en 24 november van 20.00 ’s avonds tot 5.00 uur ‘s ochtends. Tussen deze tijden wordt de snelheid verlaagd naar 70 kilometer per uur en wordt er telkens een ander deel van de rijstrook afgezet. Het verkeer kan over een andere rijstrook langs de afzetting rijden. 

Vangrails

De vangrails komen op de Drie Merenweg (N205) tussen de Schipholweg (N232) en de afslag bij het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. Tussen de Schipholweg (N232) en de Vijfhuizerweg wordt in de middenberm een vangrail geplaatst. Langs de pijlers van de fly-over Zuidtangent komen in de buitenberm vangrails.

Verder komen op het gedeelte tussen de Kruisweg (N201) en de Bennebroekerweg bermverbandblokken in de zijberm. Dit zijn betonnen blokken die zorgen voor extra draagkracht en stevigheid. Een bestuurder die net naast de weg rijdt, kan hierdoor veilig terug naar de rijbaan sturen.

Geen maatregelen op plek fatale ongeluk

Op de plek waar het fatale ongeluk gebeurde, worden geen maatregelen genomen. "De werkzaamheden staan in verband met een aantal eerdere ongevallen, maar hebben geen relatie met het fatale ongeluk", vertelt de woordvoerder van provincie Noord-Holland. "Ter hoogte van het Spaarne Gasthuis gebeuren relatief minder ongelukken en is de middenberm wat verhoogd en verhard met trottoirbanden." 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook