Ga naar Content
Een beschadigde verkeersboom hangt aan een brug met een bord dat een maximale voertuighoogte van 4,0 meter aangeeft.
Alkmaar

Hijskraan ramt spoorbrug: ravage op de N242 bij Heerhugowaard

3 april 2024, 12.20 uur · Aangepast 3 april 2024, 19.34 uur
Door: Redactie Alkmaar e.o. & NH · Foto: Inter Visual Studio

Een te hoge kraan op een vrachtwagen raakte vanochtend de spoorbrug over de N242 bij Heerhugowaard. Een bestuurder van een passerende auto kwam met de schrik vrij, nadat de kraan deels op de auto terechtkwam. Tussen Alkmaar en Heerhugowaard reden door de beschadigde spoorbrug lange tijd geen treinen. Wel vaker wordt de spoorbrug geramd.

Foto: Inter Visual Studio

Een vrachtwagen met oplegger vervoerde vanochtend een hijskraan. Die bleek te hoog voor de spoorbrug die over de N242 gaat. 

Door de klap tegen de brug viel de kraan van de oplegger en kwam tegen een passerende auto terecht. De bestuurder van deze auto is nagekeken door de ambulancedienst en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. 

Vaker geramd

De spoorbrug wordt wel vaker aangereden met een te hoge lading. Zo sneuvelde er een kermisattractie, klokkenspel en bleek al eerder een graafmachine te hoog. De doorrijhoogte is 4 meter, toch vergissen chauffeurs zich regelmatig of nemen de gok dat het past.

Als gevolg van het ongeluk was de N242 in Heerhugowaard richting Alkmaar deels afgesloten. Ook het treinverkeer lag stil, maar inmiddels rijdt het weer.  

Foto: Inter Visual Studio

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]