Ga naar Content

Wandel4daagse Alkmaar in nieuw jasje trekt honderden nieuwe deelnemers

Het regent aanmeldingen bij Le Champion: voor de 16e editie van de Alkmaarse Wandel4daagse hebben al zeker 3.000 deelnemers zich ingeschreven. Bijna 300 meer dan rond dezelfde periode van vorig jaar. En dat is niet zonder reden, stelt de organisatie. "We hebben een nieuwe 2daagse, een bijzondere start vanuit de Grote Kerk en draaien de route van vrijdag om voor meer gezelligheid onderweg."

Foto: Foto: Le Champion

De Wandel4daagse van Alkmaar vindt dit jaar plaats van woensdag 12 tot en met zaterdag 15 juni. Om terugkerende wandelaars te blijven verrassen heeft Le Champion sinds 2022 alle routes vernieuwd. En de organisatie doet daar deze editie nog een schepje bovenop.

De Pelgrimsroute, naamdrager van de wandelroute op vrijdag, is dit keer omgedraaid. "Die wordt andersom gewandeld vergeleken met voorgaande edities. Wandelaars beoordelen deze dag als beste, het enige wat miste was een gezellige feestlocatie onderweg", verklaart de organisatie.

Witte Kerk

Door de aanpassing is de feestlocatie dit jaar bij de Witte Kerk in Heiloo, de laatste stempelpost van die dag. Vanaf daar wandelen deelnemers van alle afstanden gezamenlijk naar de finish op het Canadaplein. "Vorig jaar werd op deze manier de route op donderdag, de Stad van de Zonroute, aantrekkelijker gemaakt. Nu is vrijdag aan de beurt."

Foto: Foto: Le Champion

De route van veertig kilometer start dagelijks vanuit de kerk, de andere afstanden doen dat op het Canadaplein. Alleen tijdens de laatste wandeldag starten alle afstanden vanuit de Grote Kerk.

"Het sieraad van de stad Alkmaar. De ruim 500 jaar oude kerk trekt jaarlijks bezoekers uit heel de wereld dankzij haar bijzondere kunstwerken en vooral de antieke orgels. Het aangezicht van de kerk is heel bijzonder en historisch."

Foto: Foto: Le Champion

Volgens Le Champion heeft de groei van het aantal deelnemers ook te maken met de vernieuwde 2daagse. Die is dit jaar niet alleen op vrijdag en zaterdag te lopen, wandelaars kunnen dit jaar ook kiezen voor de woensdag en donderdag.

Wandelkriebels?

Inschrijven kan via www.wandel4daagsealkmaar.nl t/m woensdag 5 juni. Op de website is ook meer informatie te vinden over de routes, starttijden en stempelposten onderweg.

Tijdens de jubileumeditie van vorig jaar was het zonnig en warm. Bekijk hier de leukste momenten terug:

Wandel4daagse - NH Nieuws

Lees ook