Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Zomerse temperaturen en nieuwe routes: Alkmaarse Wandel4daagse officieel van start

15 juni 2022, 07.00 uur · Aangepast 15 juni 2022, 09.39 uur · Door Redactie

Wandelaars kunnen hun hart ophalen: vandaag gaat de Alkmaarse Wandel4daagse eindelijk weer van start. De routes zijn dit jaar anders dan andere jaren én er beloven zomerse temperaturen aan te komen. Maar liefst 3.600 fanatiekelingen doen mee en NH Nieuws houdt je vier dagen lang op de hoogte.

Le Champion

Na twee jaar Wandel4daagse-stilte gooit organisator Le Champion het over een andere boeg. De routes zijn totaal vernieuwd 'om deelnemers die elk jaar terugkomen ook te kunnen blijven verrassen'. 

Zo is het Canadaplein in Alkmaar de nieuwe start- en finishlocatie geworden. De afstanden die wandelaars kunnen lopen blijven met 8,5 – 15 – 20 – 25 en 40 kilometer hetzelfde.

Startschot

Burgemeester Anja Schouten heeft het evenement gisteravond officieel geopend en deelnemers konden in de Grote Kerk hun startbewijs afhalen. Vandaag beginnen de deelnemers die 40 kilometer per dag afleggen in alle vroegte vanuit diezelfde kerk aan hun route. 

Tekst gaat verder onder de foto:

Wandelaars hoorden in eerdere jaren het startschot afgaan in het AZ-stadion - NH Nieuws / Anne Klijnstra

De overige afstanden starten vandaag in de ochtendzon buiten de kerk aan hun route. Op vrijdagochtend starten ook de deelnemers van de 'Halve 4daagse', die twee dagen meewandelen. 

NH Nieuws wandelt mee

Bij de finish op de eerste drie dagen is er een gezellig openbaar feest op het Canadaplein. Op de laatste dag worden de wandelaars na de kilometerslange intocht zo feestelijk onthaald op het Waagplein.

Iedere dag besteedt NH Nieuws aandacht aan het wandelfestijn. Verslaggever Tom Jurriaans filmt en spreekt onderweg met deelnemers. Zaterdag wordt tussen 13.30 en 14.15 uur de finish zowel op televisie als online live uitgezonden. 

Zomerse temperaturen

Met voorspelde temperaturen van rond de 26 graden, moeten wandelaars er goed aan denken om genoeg te drinken. Daarom plaatst de organisatie watertappunten bij alle posten langs de route en op het Canadaplein. Ook is er een hitteprotocol dat, indien nodig, samen met het Rode Kruis wordt opgevolgd.

Later vandaag is de eerste reportage op NH Nieuws te vinden. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]