Ga naar Content

Bewoner flat Krommenie weg uit straat door tweetal explosies

Een bewoner van de Van Allenstraat in Krommenie woont door een tweetal explosies niet meer in de straat. Burgemeester Jan Hamming vindt dat de veiligheid van bewoners en omwonenden ernstig in gevaar is gebracht en heeft daarom ook een gebiedsverbod opgelegd. De politie is nog op zoek naar de dader(s). 

Foto: Inter Visual Studio

Het eerste incident is van december vorig jaar, waar de bewoners werden opgeschikt door een kleine explosie. Het zou gaan om een conflict. Er ontstond een kleine brand op de galerij. 

Afgelopen vrijdag vond er een tweede explosie plaats. Er wordt gedacht aan zwaar vuurwerk. Het voorraam van het appartement, aan de galerijzijde van de vierde verdieping, sneuvelde en de woning naast het appartement heeft ook schade opgelopen aan het raam. Er raakte niemand gewond.

Uit de buurt

Volgens de gemeente hebben beide incidenten de veiligheid voor de bewoners en omwonenden ernstig in gevaar gebracht en daarom is besloten om de persoon ergens anders te laten wonen. 

Het is onduidelijk hoelang de bewoner op een adres zal wonen. Een woordvoerder van de gemeente benadrukt dat er gezocht wordt naar camerabeelden en roept bewoners op dit te melden bij de politie. Het onderzoek loopt nog. 

Lees ook