Ga naar Content

Nieuw hoofdstuk in voetbalsprookje VNS United: club wint beker 8 jaar na oprichting

VNS United heeft voor het eerst in de clubhistorie een prijs gewonnen. De zaalvoetballers uit Amsterdam-Noord wonnen een eenvoudige bekerfinale met 6-1 van Fermonia Boys. Voor VNS een droom die uitkomt. "Dit is gewoon bijzonder", zegt coach Najib Taki.

Coach Najib Taki pakt hoofdprijs met VNS United - NH Sport / Stephan Brandhorst

'Verenigd Noord Scoort' werd in 2016 opgericht en promoveerde in een razend tempo naar het hoogste niveau. Binnen zes jaar tijd speelde de ploeg in de eredivisie. Ook de ledenaantallen groeiden snel bij de club, die sinds vorig jaar in Sporthal Elzenhagen speelt. "Dit is een droom voor ons", zegt voorzitter Khalid Heyouf. Hij kon de bekerwinst nog niet helemaal bevatten en bleef maar foto's maken van trotse spelers met de trofee. "Het is allemaal zo snel gegaan. Ik ben echt heel trots!"

Het eerste seizoen in de eredivisie begon VNS United met trainer Mo Bouchibti. Halverwege scheidde de wegen tussen hem en de club, waarna een bijzondere ruil plaatsvond. Najib Taki, toen werkzaam bij HV Veerhuys, werd zijn opvolger en Bouchibti maakte de omgekeerde weg. Onder Taki maakte VNS stappen en wint het uiteindelijk de beker. "Soms moet je ook harde keuzes maken. Je bent zo goed als je zwakste schakel", zegt Taki over hoe hij het team richting de eerste prijs heeft geholpen.

"Dit zal de club alleen maar sterker maken", zegt VNS-speler Omar Tissoudali, die met de club de verwachtingen overtreft. "Dit wordt onderschat. Heel veel mensen waren verbaasd dat ik naar VNS ging. Wat ze hebben neergezet met dit team, dat belooft wat."

Tekst loopt door onder de video.

VNS-speler Omar Tissoudali: "We worden onderschat" - NH Nieuws

Finale

Met Fermonia Boys trof VNS United in de finale een echte cupfighter. Onder andere het grote Scagha, FCK/De Hommel, FC Eindhoven en Kroeven werden aan de zegekar geregen. De Amsterdammers wilden snel korte metten maken en dat lukte ook, want Adil Boukris maakte  de openingstreffer. Sami Belfaqir was dichtbij de gelijkmaker met een vlammend schot tegen de lat en even daarna vuurde hij de 1-1 wel binnen. Vlak voor de pauze schoot Boukris met twee treffers binnen een halve minuut naar 3-1.

Na de pauze nam VNS United verder afstand. Ibrahim Bousklaoui schoot de 4-1 tegen de touwen uit een moeilijke hoek. Oscar Abouseada maakte eenvoudig de 5-1, omdat de keeper inmiddels mee naar voren was. Een paar minuten later volgde een soortgelijke goal van Abouseada, omdat Fermonia Boys maar met een extra veldspeler bleef spelen. Hij besliste daarmee de uitslag op 6-1 voor de Amsterdammers.

Met de bekerwinst pakt VNS United voor het eerst in de historie een hoofdprijs.

Lees ook