Ga naar Content

AZ heeft geen kind aan Vitesse en boekt derde zege op rij

AZ heeft vanavond in het eigen uitverkochte stadion gewonnen van Vitesse. De in degradatienood verkerende bezoekers uit Arnhem hadden niets in te brengen tegen het elftal van Maarten Martens. Dankzij doelpunten van Dani de Wit en topscorer Vangelis Pavlidis werd het in Alkmaar 2-0. 

Blijdschap en opluchting na de bevrijdende 1-0 van Dani de Wit - Foto: PRO SHOTS / Jasper Ruhe

AZ begon ijzersterk aan de ontmoeting tegen de nummer zeventien van de eredivisie. In de zesde minuut dacht Dani de Wit de openingstreffer al te hebben gemaakt. De voetballer uit Bovenkarspel schoot attent binnen nadat Vitesse-doelman Room een inzet van Ruben van Bommel niet goed kon pareren. De Wit stond net buitenspel en dus ging de 1-0 niet door. 

De afgekeurde goal bleek het startschot van een enorme kansenregen. Van Bommel, Wouter Goes, Vangelis Pavlidis (twee keer) en Sven Mijnans, hadden allen de mogelijkheid om AZ op een verdiende 1-0 voorsprong te schieten. Allen faalden in de afronding en zodoende zochten beide ploegen, tot lichte onvrede van het thuispubliek, de kleedkamers op zonder te hebben gescoord.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Vangelis Pavlidis neemt de bal aan op de borst - Foto: PRO SHOTS / Jasper Ruhe

Tot opluchting van de supporters in Alkmaar kwam AZ na rust alsnog snel op voorsprong. De Wit kopte een corner snoeihard tegen de touwen en bracht zo zijn ploeg alsnog op een 1-0 voorsprong. Nog geen tien minuten laten lag de tweede AZ-goal al in het doel. Pavlidis maakte op aangeven van de ingevallen Myron van Brederode zijn 24e competitiedoelpunt: 2-0. 

In de slotfase schoot De Wit nog een keer op de paal, maar verder dan dat kwam AZ niet meer. Het betekent voor de Alkmaarders, na de ruime zeges op FC Volendam en Excelsior, de derde winstpartij op rij. AZ verkleint bovendien het gat met nummer drie FC Twente tot één punt. De ploeg uit Enschede speelt zondag thuis tegen streekgenoot Heracles Almelo. 

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Goes, Bazoer, Møller Wolfe (M. De Wit/86); Clasie (Dekker/86), Belic (Dantas/80), D. De Wit; Van Bommel (Van Brederode/46). Pavlidis, Mijnans (Poku/90)

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play