Ga naar Content

Amateurbelofte Sem van Duijn mag zich deze zomer bewijzen bij AZ

Het zat er al even aan te komen. Sem van Duijn heeft een driejarig contract bij AZ getekend. Vorige leek het er al op dat Quick Boys, de huidige club van de snelle aanvaller, wilde meewerken aan een overgang. In Alkmaar sluit Van Duijn in eerste instantie aan bij Jong AZ.

Sem van Duijn van Quick Boys naar AZ - Foto: PRO SHOTS / Vincent de Vries

Van het amateurvoetbal naar de top van de eredivisie is een vrij grote stap. Daarmee is de transfer van Sem van Duijn van Quick Boys naar AZ opvallend te noemen. Toch heeft de Alkmaarse club alle vertrouwen in de 20-jarige flankspeler, al gaat Van Duijn in het begin vooral minuten maken voor Jong AZ. 

"Dit is zeker een compliment voor onze club", liet Gert Pluimgraaff vorige week al weten aan NH Sport. De technisch manager van Quick Boys vertelde verder dat beide clubs vorige week nog moesten onderhandelen over een transfersom, aangezien Van Duijn een doorlopend contract had bij de Katwijkse club. Wat AZ heeft betaald, wil de Alkmaarse club zoals gebruikelijk niet bekend maken.

Dit seizoen viel Van Duijn vooral op door zijn treffers in het KNVB-bekertoernooi. Zo scoorde hij tweemaal tegen De Graafschap en één keer tegen AZ.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52