Ga naar Content

Bizarre week voor Koen Blommestijn: van Italiaans profavontuur naar amateurs Quick Boys

De rust is wedergekeerd in het voetballandschap. De laatste paar dagen van de transfermarkt levert vaak de nodige hectiek op. Daar kan Koen Blommestijn over meepraten. De aanvaller van FC Volendam leek op huurbasis naar Italië te vertrekken, maar tekende op het laatste moment voor Quick Boys. "Alles gebeurt met een reden."

Koen Blommestijn - Foto: Orange Pictures

"Een week lang stonden mijn koffers klaar voor vertrek naar Italië", vertelt Koen Blommestijn over de bizarre recente dagen. FC Volendam zou hem verhuren voor de rest van het seizoen aan Gioiese 1918, een profclub uit de Serie D. "Alleen het duurde en duurde maar. Elke keer was er weer iets, van geldzaken tot aan medische gegevens."

Persconferentie

Toch leek het op de laatste dag van de transfermarkt allemaal goed te komen. Blommestijn kreeg een belletje van zijn zaakwaarnemer dat zijn vlucht was geboekt en dat hij die kant op kon gaan.

"Ik moest op de foto in het shirt van de club, dat wilde ik niet."

voetballer Koen Blommestijn

"Ik zou daar donderdagmiddag aankomen en in de avond stond er een persconferentie gepland. Naast mij waren er nog acht spelers aangetrokken door Gioiese. Echter kreeg ik bij aankomst weer een belletje van mijn zaakwaarnemer met een verontrustende mededeling. Een nieuwe kink in de kabel, administratief was nog niet alles officieel rond. Zo waren er problemen met het verkrijgen van de juiste licentie om mij te huren."

Tekst loopt verder onder de foto.

Koen Blommestijn in Italië - Foto: Koen Blommestijn

"Ben ik toch maar naar de presentatie gegaan", vervolgt Blommestijn zijn verhaal over het absurde avontuur in Zuid-Italië. "Alleen moest ik daar op de foto in het shirt van de club, maar ik wilde dat niet. Het voelde vreemd om dat te doen, aangezien het nog niet officieel rond was."

Quick Boys

Ondertussen begon de tijd te dringen, want de transfermarkt sloot later die donderdagavond. "Na overleg met m'n zaakwaarnemer besloten we om door te schakelen." Quick Boys toonde al een tijdje interesse in Blommestijn. "Ik moest natuurlijk wel even schakelen en ik baalde ook flink. Nu ik weer in Nederland ben sta ik echt te popelen om voor Quick Boys te spelen. En dit zeg ik niet uit fatsoen, maar om dat het ook zo voelt."

"Volgend seizoen wil ik weer knallen bij FC Volendam."

voetballer Koen Blommestijn

Waar de handelwijze van Gioiese traag en chaotisch verliep, deed Quick Boys dat een stuk slagvaardiger. Binnen een paar uur was alles rond en inmiddels heeft de 24-jarige Amsterdammer al de eerste training erop zitten.

Tekst loopt verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Ik ben ruim een jaar uit de roulatie geweest met een hardnekkige voetblessure", aldus Blommestijn. Mede daardoor kwam hij dit seizoen niet in actie voor de Volendamse hoofdmacht. "Op zulke momenten leer je wel omgaan met tegenslagen en dan zijn dit soort teleurstellingen ook makkelijker te accepteren."

Telstar

Vorig seizoen verhuurde FC Volendam Blommestijn aan Telstar. Bij de club uit Velsen-Zuid moest hij veel wedstrijden vanaf de tribune bekijken vanwege deze voetblessure. Aan het einde van het seizoen viel de 24-jarige aanvaller nog drie keer in, maar dat was achteraf niet verantwoord. "Ik wilde zo graag spelen en in combinatie met pijnstillers leek het wel te doen, helaas zorgde dat ervoor dat de revalidatie veel langer duurde. Afgelopen zomer ben ik pas geopereerd aan mijn voet."

Nu is Blommestijn weer topfit en wil hij shinen voor Quick Boys op het hoogste amateurniveau. "Naast de reguliere trainingen met Quick Boys ga ik extra aan de slag met personal trainers en dan wil ik volgend seizoen weer knallen bij FC Volendam."

Zonder Blommestijn speelde Quick Boys zaterdagmiddag 1-1 gelijk op bezoek bij HFC.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52