Ga naar Content

Twintig jaar na legendarische Paas-straftraining: AZ-selectie zocht vergeefs paaseieren

Precies twintig jaar geleden kreeg de spelersgroep van AZ op Eerste Paasdag een straftraining van trainer Co Adriaanse. "Deze training vergeet ik nooit meer", vertelt toenmalig keeper Theo Zwarthoed.

20 jaar geleden kreeg AZ van Co adriaanse een ludieke straftraining op Eerste Paasdag - NH Nieuws

Na de onthutsende 2-0 nederlaag in 2004 tegen PEC Zwolle, liet Adriaanse zijn team op Eerste Paasdag opdraven voor een ludieke straftraining. "Ze zouden eigenlijk drie dagen vrij zijn, maar dat worden er twee", zei Adriaanse direct na de nederlaag.

En zo zat de AZ-selectie in 2004 niet aan het paasontbijt, maar stonden ze om 09.00 uur op het trainingsveld. "Dit is toch geen Pasen. Lekker trainen. Tsjonge jonge", aldus-speler Barry Opdam toen.

"Ik ging als een malle zoeken, want ik had een weekendje Parijs geboekt"

toenmalig keeper Theo Zwarthoed

Een uur lang liet Adriaanse zijn spelers rennen en ploeteren op het trainingsveld. Oefeningen met de voetbal werden er niet gedaan. Wel de meeste bizarre oefeningen en als klap op de vuurpijl liet de trainer zijn selectie paaseieren zoeken. 

NH Sport was die dag als enige cameraploeg aanwezig en legde het hilarische beeld vast. Van Kenneth Perez tot Denny Landzaat en van Barry van Galen tot Theo Zwarthoed. De voetballers zochten naarstig naar paaseieren, maar uiteindelijk bleken die er helemaal niet te liggen. "Ik ging als een malle zoeken, want ik had een weekendje Parijs geboekt", vertelt Zwarthoed.

Met Martin Haar (toenmalig assistent-trainer), Barry van Galen (toenmalig speler) en Theo Zwarthoed (toenmalig keeper) blikt NH Sport terug op de straftraining. Wij laten de mannen de unieke beelden zien en dat leverde erg geestige reacties op.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52