Ga naar Content

Balende Echteld na late tegengoal: "Gaan we intern wel even naar kijken"

Ruim een kwartier dacht Jong AZ minimaal een punt mee te nemen naar Noord-Holland. Uiteindelijk gingen de Alkmaarders in de blessuretijd toch ten onder. Ondanks de eerste goal van Jorn Berkhout in het betaalde voetbal konden de bezoekers in de slotminuten niet adequaat genoeg verdedigen. Jong AZ-coach Leeroy Echteld baalde enorm van de late tegengoal: "Dit zijn hele wijze lessen voor die jongens."

Jong AZ-trainer Leeroy Echteld: "Ik kan niet boos zijn op de jongens" - NH Sport/Menno Schilder

Voor invaller Jorn Berkhout was de avond nog enigszins geslaagd. De 22-jarige verdediger viel in de tweede helft in en scoorde al snel de gelijkmaker: "Ik stond ook wel behoorlijk vrij. Maar met de nederlaag is die goal helemaal niets waard helaas", baalde de jonge verdediger. Berkhout kampte veel met blessureleed de laatste jaren maar lijkt nu op de weg terug: "Het is natuurlijk fijn dat ik weer minuten kan maken. Hopelijk zet die lijn zich voort."

Wijze lessen

Jong AZ domineerde een groot gedeelte van de wedstrijd in Doetinchem. Tot tevredenheid van Echteld: "Ik was verbaasd dat wij zoveel controle hadden. Zonde dat die goal nog valt. Ik kan eigenlijk niet eens boos zijn op die jongens. Maar we moeten wel veel meer gif hebben als we in de zestien van de tegenstander zijn", besluit de oefenmeester.

Jorn Berkhout: "Ik ben gretig" - NH Sport/Menno Schilder

Ondanks de nederlaag in de Achterhoek blijft Jong AZ achtste met 46 punten uit 32 wedstrijden. De volgende wedstrijd voor de beloften is op maandag 8 april thuis tegen FC Emmen.

Lees ook