Ga naar Content

AZ verliest zonder zijn internationals oefenwedstrijd van Go Ahead

AZ heeft vandaag op het eigen trainingscomplex een oefenduel verloren van Go Ahead Eagles. In Wijdewormer werd het 0-1 voor de bezoekers uit Deventer.

AZ-middenvelder Dave Kwakman - Foto: Orange Pictures

AZ kon geen gebruik maken van meerdere spelers met interlandverplichtingen. Mathew Ryan, Yukinari Sugawara, Vangelis Pavlidis, Wouter Goes, David Møller Wolfe, Ruben van Bommel, Ernest Poku en Myron Van Brederode waren allen opgeroepen om voor hun land uit te komen.

Daarnaast maakte trainer Maarten Martens ook geen gebruik van basisspelers Dani de Wit, Jordy Clasie, Sven Mijnans en Riechedly Bazoer.

Tijd voor talenten

De wedstrijd tegen Go Ahead duurde drie keer een half uur. Martens gaf veel speler van Jong AZ de kans om zich te laten zien. Naast basisplaatsen voor Dave Kwakman, Lewis Schouten en Ro-Zangelo Daal, kregen ook Loek Postma, Tom Kerssens, Finn Stam, Damienus Reverson, Nick Koster en Jayen Gerold speeltijd. 

Maxim Dekker was namens AZ het dichtstbij een doelpunt. De verdediger kopte een voorzet op de lat. Tien minuten voor tijd moest AZ de enige treffer van de wedstrijd incasseren. Het doelpunt van Go Ahead werd gemaakt door Pim Saathof. 

Zaterdag komt AZ weer in actie in de eredivisie. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt tegen Vitesse. 

Basisopstelling AZ: Owusu-Oduro; Kasius, Penetra, Dekker, M. de Wit; Schouten, Kwakman, Dantas; Kewal, Sadiq, Daal

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play