Ga naar Content

Volendamse zaalvoetballers pakken draad op na overlijden clubicoon: "Een vreselijk gemis"

Totaal onverwacht overleed Volendam-clubman Cees 'Buif' Veerman ruim twee weken geleden. Van schone shirts tot uitgeschoven tribunes: het manusje van alles regelde alles voor de Volendamse zaalvoetballers. Afgelopen vrijdag was de eerste wedstrijd zonder Veerman en daar werd hij natuurlijk gemist.

Clubman Cees Veerman wordt gemist bij Volendamse zaalvoetballers - NH Sport/Christian Marck

Toen vrijwilliger Sam Snoek hoorde dat Veerman was overleden, kon hij het niet geloven. "Ik dacht: het bestaat niet. Een half uur voor het gebeurde, zat hij nog tegenover mij in de bus. Cees was een topper."

Op 8 maart speelden de zaalvoetballers een uitwedstrijd tegen ZVC Veenendaal. Na terugkomst in het vissersdorp overleed Veerman aan een hartstilstand. 

"Cees deed zoveel voor de club, dat is echt onvoorstelbaar"

Volendam-trainer Hjalmar Hoekema

"Het is een vreselijk gemis", zegt Volendam-trainer Hjalmar Hoekema. "Cees deed zoveel voor de club, dat is echt onvoorstelbaar. We zijn bij elkaar gekomen, om te bespreken hoe we alles wat Cees deed op kunnen vangen. Allemaal doen we wat, maar Cees deed dat alleen."

Snoek heeft het commentaar voor de radio op zich genomen. "Het is moeilijk, maar het zaalvoetbal gaat door. Mij werd gevraagd of ik het radioverslag wilde doen. Ik heb het vroeger ook al gedaan voor de lokale omroep, en vind het geen probleem om te doen."

NH Sport was vrijdag aanwezig bij de uitwedstrijd tegen Scagha '66 in Schagen en maakte de bovenstaande videoreportage.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52