Ga naar Content

Kermiskraker 'Broodje Shoarma' overwinningslied van RKAV Volendam

De amateurs van RKAV Volendam staan bovenaan in de derde divisie. Het team van Berry Smit won zaterdag met 1-0 van DOVO en na afloop ging het los in de kleedkamer. "Wij wonnen onze eerste wedstrijd dit seizoen toen de Volendammer kermis was. Toen heb ik dat plaatje aangezet. Dat is het hele seizoen zo doorgegaan", aldus keeper Dion Vlak. 

Feest na afloop in de kleedkamer van RKAV Volendam - NH Nieuws

Daar waar de amateurs uit Volendam het prima doen, gaat het met de profs van FC Volendam niet goed. Zij staan laatste in de eredivisie en degradatie hangt in de lucht. "Ik heb een seizoenkaart en je wil met je vrienden naar mooi voetbal kijken. Dat is nu totaal niet het geval", vertelt Nick Runderkamp. 

Volendammer jongens

Runderkamp speelde van 2015 tot 2020 bij FC Volendam en is nu aanvoerder van RKAV Volendam. Bij de profs worden spelers van buiten aangetrokken terwijl ze het bij de amateurs alleen met Volendammer jongens doen. "Wij kunnen niet mee in de top van de eerste divisie. Laat staan eredivisie. Alleen wat wij bij de amateurs doen is ontzettend mooi", aldus de trotse Runderkamp.   

"Wij zijn het sterkste vriendenteam van Nederland"

RKAV Volendam-keeper Dion Vlak

NH Sport maakte zaterdag een reportage over het succesvolle vriendenteam. Die dag begon rond 12.00 uur in Volendam bij de familie vlak thuis. Een deel van de selectie fietst vanaf daar naar het amateurcomplex. Vlak: "Ik wil niet opscheppen, maar wij zijn het sterkste vriendenteam van Nederland." 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52