Ga naar Content

Afgekeurd doelpunt leidt treurige avond FC Volendam in: NEC met ruime cijfers te sterk

Opnieuw heeft FC Volendam een flinke domper moeten incasseren. De rodelantaarndrager in de eredivisie verloor met grote cijfers van NEC: 2-5. Vivaldo Semedo en Zach Booth scoorden voor de Palingboeren. Volendam ging afgelopen zondag ook al hard onderuit tegen sc Heerenveen (0-4). 

Mio Backhaus baalt na een nieuwe nederlaag - Foto: Pro Shots / Shane Winsser

Voorafgaand hadden de fans van Volendam nog hoop dat NEC 'champagnebenen' had opgelopen na het behalen van de bekerfinale. Dat scenario leek binnen tien minuten werkelijkheid te worden. Vivaldo Semedo, die de voorkeur genoot boven Robert Mühren, kopte raak uit een corner van Bilal Ould-Chikh. Er ging een streep door zijn doelpunt, omdat Zach Booth hinderlijk buitenspel stond op de doellijn. 

Extra zuur was dat NEC in de daaropvolgende aanval wél trefzeker was. Een inzet van Youri Baas werd nog gekeerd door doelman Mio Backhaus en Sontje Hansen schoot vervolgens raak: 0-1. De Nijmegenaren konden op tamelijk eenvoudige wijze de score in het resterende deel uitbreiden. Eerst schoot Kodai Sano de bal diagonaal in het doel, waarna Sylla Sow vlak voor rust raak kopte: 0-3. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Vivaldo Semedo juicht na zijn treffer - Foto: Pro Shots / Shane Winsser

De Palingboeren leken dus dood en begraven, maar dat was slechts schijn. Ould-Chikh luisterde zijn rentree, nadat hij ziek was, op met een ragfijne assist op Semedo. De Portugees omspeelde vervolgens goalie Jasper Cillessen en tikte binnen: 1-3. Het verwachte offensief van Volendam bleef uit.

Het was in de slotfase nog even schrikken, nadat George Cox niet opstond na een duel. De Brit kon na een blessurebehandeling naar de kant, maar NEC strooide nog meer zout in de wonden. Rober Gonzalez mikte een schot van afstand achter Backhaus (1-4). Het werd toch nog even spannend door een goal van Zach Booth. Die spanning werd echter aan diggelen geschoten door Lars Olden Larsen (2-5). Aan die pijnlijke cijfers kon er geen verandering meer worden gebracht. 

Door de zestiende nederlaag van het seizoen blijft Volendam laatste in de eredivisie. Vitesse kan profiteren als het een resultaat behaalt tegen FC Twente. Volendam gaat op 10 maart op bezoek bij PEC Zwolle. De aftrap is dan om 14.30 uur. 

Opstelling FC Volendam: Backhaus; Plat, Benamar (Johnson/77), Mirani (Hoeve/62), Flint, Cox (Payne/77); De Haan, Maulun (Karim/77), Booth; Ould-Chikh, Semedo (Mühren/67)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52