Ga naar Content

FC Volendam wil betere jeugdopleiding en sluit samenwerking met RKAV Volendam

VOLENDAM - FC Volendam heeft vrijdag een samenwerkingsovereenkomst gesloten met RKAV Volendam. De club wil stappen maken met de jeugdopleiding. De opleidingstrajecten van de twee clubs gaan meer op elkaar lijken op basis van één voetbalfilosofie. 

200615_FCVolendamenRKAVsluitenSamenwerking - NH Nieuws

Er komt een nieuw vierkoppig managementteam dat gezamenlijk sturing geeft aan de jeugdopleiding. Ruben Jongkind staat aan het hoofd van het project, met als doel: meer en betere voetballers met een herkenbaar Volendams profiel laten doorstromen naar de hoofdmacht.

"Aankomend seizoen zullen er al meerdere spelers wekelijks mee gaan trainen vanaf RKAV met de FC (Volendam, red.). Trainers van de FC zullen hier bij RKAV rond gaan lopen om te helpen bij het verzorgen van de trainingen en in samenwerking met de technische mensen van RKAV een hoger niveau te gaan creëren", vertelt Jongkind over de nieuwe aanpak van de jeugdopleidingen. 

Top tien eredivsie

Voor FC Volendam is de samenwerking met RKAV Volendam belangrijk. De amateurclub heeft veertienhonderd leden. Op lange termijn hoopt de eerstedivisionist dan ook de vruchten ervan te kunnen plukken. 

"We willen op termijn naar de eredivisie. Dan moet je bepaalde normen hanteren", vertelt Wim Jonk. "Nu is het zo dat weinig Volendammer jongens in de jeugdelftallen spelen. Wij hebben het geluk dat we hier in een dorp zitten waar nog steeds ontzettend veel kinderen beginnen met voetballen. Volgens mij moet daar veel meer uit te halen zijn." 

Antonucci en Van de Ven 

Naast de nieuwe samenwerking zijn er ook twee spelers bekroond voor hun goede optredens van dit seizoen. Francesco Antonucci is verkozen tot speler van het jaar en Micky van de Ven tot talent van het jaar. "Franco is met zijn goals en assists de laatste tien à twaalf wedstrijden ontzettend doorslaggevend geweest. En Micky kwam natuurlijk van Jong Volendam ineens in de basiself terecht en die heeft het fantastisch ingevuld allemaal", aldus Jonk. 

Het is nog maar de vraag of beide spelers volgend seizoen ook nog het oranje shirt van FC Volendam dragen. 

Jonk over de toekomst van Antonucci en Van de Ven.

Jonk over Antonucci en Van de Ven - NH Nieuws