Ga naar Content

Monsterzege voor RKAV Volendam, maar euforie gematigd door overleden assistent-trainer

Wie de uitslag van RKAV Volendam - ODIN'59 ziet staan, zal zich ongetwijfeld afvragen of dat wel klopt. De 11-2 overwinning voor de Palingboeren in de derde divisie klopt als een zwerende vinger. Toch was de euforie na afloop gematigd, omdat RKAV Volendam onlangs assistent-trainer Ramon Visser verloor.

Berry Smit als trainer van RKAV Volendam - Foto: Pro Shots

Het nieuws sloeg in als een bom in het vissersdorp. Visser (35) was langdurig ziek en overleed op 6 maart. Bij de thuiswedstrijd van FC Volendam tegen AZ kreeg hij een fraai eerbetoon en net als bij de amateurs van RKAV Volendam.

Eerbetoon

Ook rondom de wedstrijd van de amateurs van RKAV Volendam tegen ODIN'59 waren de gedachten bij Visser. "Een prachtige minuut stilte met honderden fakkels rondom het veld", zegt trainer Berry Smit in de radio-uitzending van NH Sport. En hoewel de wedstrijd met 11-2 werd gewonnen, was de feeststemming in de kleedkamer dubbel. Waar de kermiskraker 'Broodje Shoarma' geregeld uit de box klinkt, werd nu volgens Smit een 'hele zachte versie' gedraaid.

De wedstrijd kende een bijzonder verloop. ODIN kwam op voorsprong door een doelpunt van Kaj van Langelaar. De centrale verdediger moest in de 21e minuut echter op doel staan. Bij een 1-1 stand pakte keeper Sam Grapendaal een rode kaart en ODIN had geen reservekeeper tot hun beschikking. "Zij waren al blij dat ze één keeper konden optrommelen. Dat kan iedereen gebeuren. Dan speel je met de duivel", zegt Smit.

Doelpuntenregen

"Er zat maar één ding op: doelpunten maken", gaat Smit verder. Hij zag Jim Beers vier doelpunten achter zijn naam schrijven en de teller stokte uiteindelijk bij elf. Volgens Smit valt daar niets op af te dingen. "Als je de samenvatting bekijkt, had de eerste keeper ook niet alles gepakt. Balletje binnenkant paal, een bal via de onderkant lat en een in het hoekje. Het waren gewoon hele goede doelpunten. Al had er een echte keeper in het doel gestaan, die had deze ballen ook niet gepakt."

In de derde divisie strijdt RKAV Volendam met IJsselmeervogels, de oude club van Smit, om het kampioenschap. Na de 11-2 overwinning en het 0-0 gelijkspel van IJsselmeervogels tegen Harkemase Boys, gaan de Volendammers nu alleen aan kop. "Wij blijven in de underdogpositie, maar het is verschrikkelijk leuk."

Bekijk hieronder de samenvatting van de 11-2.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52