Ga naar Content

Camping Vogelenzang verkocht: protest kampeerders tegen bouw luxe bungalows

Camping Vogelenzang is verkocht. De nieuwe eigenaar, MarinaParken, wil op de traditionele familiecamping 350 luxe bungalows neerzetten. De kampeerders laten het er niet bij zitten en zijn een petitie gestart. De nieuwe naam van de camping is MarinaPark Residentie Bloemendaal.

Familiecamping Vogelenzang - Foto: NH Media / Fred Segaar

Voor de zomer wil de nieuwe eigenaar de eerste vakantiebungalows plaatsten op de camping. Voor de kampeerders blijft een veldje beschikbaar, maar zij vinden dat veldje veel te klein. Om hun camping te redden zijn de kampeerders daarom met een handtekeningenactie begonnen. De petitie is inmiddels al 113 keer ondertekend. 

Authentieke kampeerders

De kampeerders van Camping Vogelenzang zijn met die van Camping Sandevoerde in Zandvoort een van de laatste authentieke recreanten aan de Noordzeekust. Hun traditionele manier van recreëren (met een caravan of tent) staat flink onder druk. Investeerders kunnen flink winst maken door op 'hun' plek luxe zomerhuizen te bouwen. De kampeerders van Sandevoerde zijn in een juridische strijd verwikkeld sinds het terrein enkele jaren geleden is verkocht aan een projectontwikkelaar. Die wil er 260 chalets bouwen. 

MarinaParken beheert al twee vakantieparken in Nederland: Bad Nederrijn en Residentie Nieuw Loosdrecht. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]