Ga naar Content

'Ontslagen Ajax-directeur Sven Mislintat in beeld bij Borussia Dortmund'

Een opvallend verhaal vanuit Duitsland. Volgens het Duitse Sky is Sven Mislintat (die bij Ajax al na een paar maanden werd ontslagen) in beeld als nieuwe technisch directeur. De Duitser werkte eerder al vanaf 2009-2017 in verschillende functies bij de Bundesliga-club. 

Sven Mislintat - Foto: Pro Shots/Ron Jonker

Mislintat werd in mei 2023 aangesteld als technisch directeur bij Ajax. Eén van zijn eerste acties was het aanstellen van Maurice Steijn als trainer. In zijn periode als directeur gaf Mislintat tussen de 100 tot 115 miljoen euro uit aan twaalf aanwinsten. 

Na de transferperiode kwam naar buiten dat Ajax een onderzoek was gestart naar de Duitser wegens belangenverstrengeling. Het ging om de transfer van Borna Sosa. Mislintat werd na de gestaakte Klassieker tegen Feyenoord (september 2023) ontslagen. Een kleine maand later moest ook Steijn het veld ruimen als hoofdtrainer van de Amsterdammers. 

Ondanks het snelle ontslag bij Ajax ziet zijn oude club Dortmund genoeg aanknopingspunten voor een nieuw dienstverband. De huidige algemeen directeur, Hans-Joachim Watzke, gaat vanaf komende zomer met pensioen.

Watzke wil voor de start van het nieuwe seizoen een opvolger gepresenteerd hebben. De kans is groot dat Sebastian Kehl (huidige technisch directeur red.) wordt gepromoveerd tot algemeen directeur. Daardoor komt er een plek vrij op de positie van technisch directeur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52