Ga naar Content

Burgemeester doet appèl op ouders na explosies Heerhugowaard, zorgen om jonge verdachten

Er zijn inmiddels zes verdachten in beeld voor een drietal explosies aan de Middenweg in Heerhugowaard eerder deze maand. Deze week zijn nog eens vier aanhoudingen verricht:  jongemannen van 17 tot 24 jaar. Eerder waren al twee jongens van 17 en 18 jaar aangehouden. "Dat jongeren dit doen of in de verleiding komen dit soort dingen te doen, is heel triest", reageert burgemeester Maarten Poorter.

Afbeelding ter illustratie - Foto: Foto: Republica via Pixabay

In het weekend 2 en 3 maart en op zondag 10 maart werd de Middenweg opgeschrikt door drie explosies. Twee keer was het raak bij dezelfde woning. Hiervoor zijn nu zes verdachten aangehouden, die onder meer uit Heerhugowaard en de gemeente Koggenland komen.

"De explosieven hebben grote schade toegebracht aan de woningen. De gevolgen zijn beperkt gebleven tot materiële schade en schrik", aldus de politie. Dat het om jonge verdachten gaat, 17 tot 24 jaar, baart burgemeester Maarten Poorter zorgen.

"Onze inzet om de jeugd weerbaarder te maken, zal alleen maar toenemen. Ik doe daarbij ook een appel op ouders"

Maarten Poorter, burgemeester Dijk en Waard

"Dat jongeren dit doen of in de verleiding komen dit soort dingen te doen, is heel triest. Ten eerste voor mensen die slachtoffer worden van dit gedrag, maar ook voor de jongeren zelf. Dit gedrag blijft nooit onbestraft en zorgt er voor dat deze jongeren al met een behoorlijke achterstand de rest van hun leven tegemoet gaan."

"Onze inzet om de jeugd weerbaarder te maken, zal alleen maar toenemen. Dat doen we samen met politie en welzijnswerk, maar ik doe daarbij ook een appel op ouders. Bij de inzet op preventie kan iedereen een rol spelen."

De recherche zet het onderzoek naar de explosies voort.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]