Ga naar Content

Voor derde keer in week tijd explosie in dezelfde Heerhugowaardse straat

Er is vanochtend weer een explosie geweest bij een huis aan de Middenweg in Heerhugowaard. De bewoners van het huis schrokken volgens de politie om iets voor 5.00 uur wakker van een harde knal. Niet voor het eerst: vorige week was het ook al raak. 

Foto: NH Media

Vorige week ging in de nacht van vrijdag op zaterdag bij precies dezelfde woning een explosief af. Diezelfde nacht was ook bij een andere woning in dezelfde straat een explosie. 

De politie onderzoekt of een verband is tussen de explosies. Mensen met meer informatie of beelden van de gebeurtenis wordt gevraagd die te delen met de politie. Niemand raakte gewond.

Burgemeester bezoekt straat

Burgemeester Maarten Poorter gaat morgen op bezoek bij bewoners van de straat. Hij zegt boos te zijn over het feit dat hij de veiligheid van de mensen in de straat niet heeft kunnen garanderen.

"Hoe haal je het in je hoofd om het veiligheidsgevoel van andere mensen zo aan te tasten? Wie denk jij wel dat jij bent, dat je dat kunt doen? De politie heeft de camera’s uitgelezen en het onderzoek is in volle gang. We laten het niet over onze kant gaan", reageert hij. 

Lees ook