Ga naar Content

Nog geen 'zwarte lijst' in Schagense horeca tijdens Paasvee: "Maar volgend jaar wel"

Er is dit jaar nog geen Collectieve Horeca Ontzegging (CHO) van kracht tijdens Paasvee in Schagen. De gemeente is bezig met het invoeren van de zogenoemde 'zwarte lijst' om overlastgevende gasten te weren, maar de Paasveetentoonstelling dit jaar komt daarvoor te vroeg. 

Schagen wil bekende overlastgevers gaan weren met 'zware lijst' - Foto: ANP

Schagen is samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bezig met het invoeren van de 'zwarte lijst', maar dit heeft wel nog behoorlijk wat juridische voeten in de aarde, legt Roy van der Weel uit. Hij is uitbater van Wonders in Schagen en voorzitter van KHN Schagen. Dat er tijdens Paasvee dit jaar nog geen zwarte lijst is, betekent niet dat bezoekers zich lekker kunnen misdragen. "Als je lastig bent, word je wel van het terrein verwijderd", aldus Van der Weel.

Kwestie van tijd

Het is nog niet zeker wanneer de zwarte lijst er komt in Schagen, maar dat hij komt, is wel zeker. "Het is een kwestie van tijd. Voor de zomer durf ik niet te zeggen, maar voor Paasvee volgend jaar wel." Raddraaiers hoeven niet te denken dat ze dan in het feestgedruis op kunnen gaan. "We hebben geen toegangscontrole tijdens het feest, maar de portiers herkennen ze wel. De namen die op die lijst staan, zijn bekend."

Van der Weel wil benadrukken dat zo'n lijst niet alleen handig is voor tijdens evenementen. "Het geldt ook niet alleen voor Schagen, overal is het nodig. Het gaat om de veiligheid van je gasten en medewerkers. Je moet respect hebben in de horeca."

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.