Ga naar Content

Beverwijks oudste voetbalclubs bundelen krachten: vijf vragen over Sporting Adrichem

Beverwijks oudste voetbalclubs De Kennemers en SV Beverwijk slaan de handen ineen en gaan verder onder de naam Sporting Adrichem. De verenigingen verkeren in zwaar weer vanwege teruglopende ledenaantallen en een tekort aan vrijwilligers. Om een gezonde toekomst te garanderen, besluiten de clubs hun krachten te bundelen. Vijf vragen en antwoorden. 

Het waarschijnlijke tenue van Sporting Adrichem - Foto: NH Media

Waarom een fusie tussen De Kennemers en SV Beverwijk? 

De Kennemers was al lange tijd op zoek naar een fusiepartner. Eerdere gesprekken met voetbalclub Jong Hercules draaiden op niks uit, waardoor De Kennemers achterbleef met haar plannen. Maar toen SV Beverwijk in december contact opnam met de club, kwam er eindelijk schot in de zaak. Ook SV Beverwijk zag de toekomst niet rooskleurig zonder verandering. De wensen van SV Beverwijk sloten naadloos aan op het bestaande concept van De Kennemers, en zo begon het balletje te rollen. 

'Adrichem', die naam horen we vaker in de IJmond...

Klopt. Het verwijst naar het kasteel dat er ooit op de grond van het sportcomplex heeft gestaan. Al in de achtste eeuw werd de naam Adrichem voor het eerst vernomen, destijds verwijzend naar de hoeve die er stond. Het is niet duidelijk of er een verband is tussen de hoeve en het kasteel, wat in de tweede helft van de dertiende eeuw tot wasdom kwam.  

Hoe is de nieuwe naam, het logo en het tenue tot stand gekomen? 

Beide voetbalclubs hebben binnen hun club werkgroepen die over verschillende prangende vragen nadenken. Tijdens deze brainstormsessies zijn de naam, het logo en het nieuwe tenue als waardevol advies aan de voorzitters gepresenteerd. Hoewel de naam inmiddels in steen gebeiteld is, zijn het logo en tenue nog slechts een onderwerp.

Tekst loopt door onder afbeelding.

Het waarschijnlijke logo van Sporting Adrichem - Foto: NH Media

Hoe reageerden de leden op de fusie en de nieuwe naam?

Afgelopen vrijdag hebben de clubs via hun socialmediakanalen onthuld onder welke vlag ze zullen schitteren en hoe de tenues en het logo er vermoedelijk uit zullen zien. Sindsdien stromen de positieve berichten binnen. De reden achter de fusie wordt begrepen en de aanpak via de werkgroepen zorgt ervoor dat leden zich gehoord voelen, wat zorgt voor een enorm draagvlak.

Hoe nu verder? 

De komende tijd wordt het aanpoten voor de fusieclub, want er moeten nog een hoop formele zaken geregeld worden om klaar te zijn voor het volgende seizoen als 'Sporting Adrichem'. Toch ziet het er goed uit, want de club loopt iets voor op schema. Daarnaast wordt er vanuit allerlei hoeken hulp geboden om het fusietraject in goede banen te leiden onder andere door de KNVB, gemeente Beverwijk en begeleidingsgroepen.

Lees ook

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]