Ga naar Content
Een luchtfoto van een snelweg in de stad Rotterdam, Nederland.
Noordkop & Texel

Honderdduizenden kentekens gescand op A7 voor korting op OV tijdens werkzaamheden

15 maart 2024, 10.02 uur · Aangepast 15 maart 2024, 10.37 uur
Door: Mischa Korzec · Foto: Provincie Noord-Holland

Rijkswaterstaat wil weggebruikers stimuleren om het openbaar vervoer te gebruiken tijdens de verbouwing van de A7. Wie de auto laat staan krijgt een cadeau- of een kortingsbon voor het openbaar vervoer. Om uit te vinden wie daarvoor in aanmerking komt, is Rijkswaterstaat begonnen met het scannen van alle kentekens die nu op de A7 en de omliggende wegen rijden.

"Het gaat om frequente weggebruikers", zegt Harold Hansen van Rijkswaterstaat. Automobilisten die 3 à 4 keer per week in de spits gescand zijn kunnen eind maart controleren of ze in aanmerking komen voor een kortingsbon. "We stoppen alle kentekens in een database. Mensen kunnen dan later deze maand checken of ze aan de eisen voldoen."

De beloning is alleen geldig voor mensen die nu al veel over de weg rijden. Forenzen die al een abonnement op de trein hebben krijgen geen korting. Wel komen er een gratis kortingskaarten voor de NS, waarbij mensen 20 procent korting in de spits en 40 procent korting in de daluren krijgen. "Onze doelstelling is om zoveel mogelijk auto's van de weg te krijgen. We willen hen stimuleren om met de trein te reizen of thuis te werken om de veiligheid en de bereikbaarheid te bevorderen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]