Ga naar Content

Woede en onbegrip bij nabestaanden Carlo na vrijspraak hoofdverdachte: "Verliezen ons vertrouwen in de rechtsstaat"

De nabestaanden van Carlo Heuvelman zijn woedend over de vrijspraak van Hilversummer Sanil B. voor betrokkenheid bij de dood van hun zoon tweeënhalf jaar geleden op Mallorca. "Woorden schieten tekort", laten ze via hun advocaat weten. B. werd tot het laatst als hoofdverdachte gezien, maar wordt nu niet veroordeeld wegens gebrek aan bewijs.

Foto: NOS

"Het kan niet zo zijn dat iemand het leven uitgeschopt wordt en dat daarvoor niemand verantwoordelijk is". Dat zijn de woorden van Edwin Bosch, advocaat van de nabestaanden van Carlo Heuvelman. 

De nabestaanden van Carlo zaten niet in de rechtszaal en volgden de uitspraak van het hof vanaf een andere locatie. Na afloop laat Bosch namens hen weten dat ze vol woede, boosheid en onbegrip zitten. "Ze weten gewoon niet hoe ze dit moeten duiden. Woorden schieten tekort", klinkt het.

Weinig concreet bewijs

Carlo overleed tweeënhalf jaar geleden door extreem uitgaansgeweld op Mallorca. Meerdere jongens uit Hilversum werden verdacht van doodslag, waaronder hoofdverdachte Sanil B. Hij zou, samen met twee of drie anderen, op Carlo hebben ingetrapt terwijl hij al op de grond lag.

Volgens het gerechtshof is er onvoldoende bewijs om een van de jongens te veroordelen voor de doodslag van Carlo. Zo waren volgens het hof de getuigenverklaringen te onduidelijk en beïnvloedbaar. Op de schoen van hoofdverdachte Sanil B. was een DNA-spoor van Carlo gevonden, maar dat was dusdanig weinig dat het niet direct gelinkt kon worden aan het geweld tegen Carlo.

"Zwijgen wordt beloond. Dat is voor de familie onverteerbaar"

Edwin Bosch

De nabestaanden van Carlo vinden dat onbegrijpelijk, vertelt Bosch. "Ze zitten vol onbegrip. Hun vertrouwen in de rechtsstaat is verloren gegaan."

Bosch en de nabestaanden durven hun handen ervoor in het vuur te steken dat de verdachten meer weten van wat er gebeurd is, maar het niet zeggen. "Het zwijgen wordt beloond. En dat is voor de familie onverteerbaar."

Justitie zou nog naar een hogere rechter kunnen stappen. Voor de nabestaanden is er geen mogelijkheid om beroep aan te tekenen. Bosch: "Er is weinig wat de nabestaanden nu op strafrechtelijk gebied kunnen doen. En dat zullen ze moeten accepteren. Maar dat dat heel lastig is, of misschien wel niet te doen is voor ze, dat staat wel als een paal boven water."

Reactie advocaat nabestaanden Carlo Heuvelmans - NH Nieuws

Lees ook