Ga naar Content

Mega-drugslab in Rijsenhout: exclusieve beelden tonen professionele productie

Het gigantische drugslab dat een paar weken geleden in Rijsenhout werd opgerold, was gevestigd in een aftandse en vochtige loods. Dat blijkt uit beelden die NH van de politie heeft gekregen. In de video is te zien dat er in de loods op zeer professionele wijze en op zeer grote schaal drugs werd geproduceerd. 

Foto: NH Media

Het lab werd per toeval ontdekt door de brandweer die afkwam op een brandmelding in een loods aan de Aalsmeerderweg in Rijsenhout. Na de ontdekking werd al snel duidelijk op welke schaal er drugs werd geproduceerd.

Specialisten ter plaatse merkten op dat dit waarschijnlijk het grootste lab in zijn soort is dat in Nederland werd aangetroffen. In de loods trof de politie meer dan 30.000 liter grondstoffen en 50.000 liter afval aan. Daarnaast werd er ook nog zo'n 1.000 kilo van de designerdrug 4-CMC aangetroffen, een relatief onbekende harddrug met een stimulerende werking.

Bij de ontdekking van het lab werden drie verdachten gearresteerd. Het gaat om een 34-jarige man uit Den Haag en twee personen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het voorarrest van de drie verdachten is eerder deze maand met negentig dagen verlengd.

NH publiceert aankomende week een explainer met meer informatie over drugslabs in de provincie. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.