Ga naar Content

Tennisser De Jong neemt fysieke trainer van Griekspoor over

Tennisser Jesper de Jong uit Hoofddorp heeft fysieke trainer Bas van Bentum aan zijn team toegevoegd. Van Bentum verliet begin dit jaar het begeleidingsteam van Tallon Griekspoor, de beste speler van Nederland.

Jesper de Jong in actie - Foto: Orange Pictures

Het plotselinge vertrek van Van Bentum, vlak voor de Australian Open, zorgde voor verontwaardiging bij Griekspoor. "Hij vertelde me dat het voor hem te intens was en dat hij het niet meer zag zitten. Hij wilde naar huis. Ik zei hem dat hij dan ook niet meer terug hoefde te komen. Ik vind dat hij niet eerlijk is geweest, er speelde kennelijk al meer. Dan is het voor mij redelijk simpel en hard. Ik heb mensen nodig die voor me door het vuur gaan", liet de tennisser uit Nieuw-Vennep in januari optekenen.

Kort na de breuk tussen Griekspoor en Van Bentum ging de 23-jarige De Jong de samenwerking aan met de conditietrainer, kort na het ABN AMRO Open in Rotterdam.

De Jong is de nummer 137 van de wereld. Hij maakte begin dit jaar zijn debuut op een grand slam. Op de Australian Open haalde hij de tweede ronde.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52