Ga naar Content

Zeven jongeren tussen de 13 en 17 jaar uit Zaanstreek vast voor zware mishandelingen

De politie heeft vandaag zes jongeren, tussen de 13 tot 17 jaar, uit Zaanstad en Wormerland opgepakt. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor verschillende geweldsincidenten. Eerder pakte de politie al een 16-jarige jongen op. Het zevental wordt onder meer verdacht van de mishandeling van een man (42) uit Alkmaar. De politie spreekt van een zorgwekkende toename van geweldsdelicten waarbij vaak groepen minderjarigen betrokken zijn. 

Foto: AT5

Op dit moment zitten er zeven jongeren vast op verdenking van mishandeling. Volgens de politie zijn er de afgelopen maanden in totaal zo'n vijftig aanhoudingen geweest. 

De afgelopen tijd hebben er verschillende mishandelingen in Zaandam plaatsgevonden. Eén daarvan is een mishandeling van een 42-jarige man en minderjarige Zaankanter afgelopen januari in Zaandam door een grote groep jongeren. De slachtoffers zijn hierbij meerdere keren geslagen en geschopt. 

Ook een 20-jarige man uit Edam-Volendam werd in Zaandam mishandeld. Hierbij is het slachtoffer, naast te zijn geslagen, ook met een fles op zijn hoofd geslagen. Politiewoordvoerder: "Het slachtoffer liep hierbij letsel op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis."

Vuurwapens en gestolen e-bikes

In de huizen van de aangehouden jongeren vond de politie vuurwapens en gestolen elektrische fietsen. Teamchef Sherwin Thin-Asjoe van Basisteam Zaanstad ziet een 'zorgwekkende toename' van geweldsincidenten met jongeren. Het gaat volgens hem om zware mishandelingen, openlijke geweldplegingen en berovingen. Volgens Tjin-Asjoe zijn de jongeren 'scherp in beeld' bij de politie. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]