Drie afgekeurde goals helpen FC Volendam aan gelijkspel tegen PEC Zwolle

Wonder boven wonder heeft FC Volendam een punt gepakt bij PEC Zwolle. Tot drie keer zag het een tegentreffer afgekeurd worden. Daardoor bleef het in Zwolle bij een 1-1 gelijkspel.

Scrimmage voor het doel van PEC Zwolle - Foto: Pro Shots

Bij FC Volendam begon Deron Payne voor het eerst sinds oktober in de basis als rechtsback. Brian Plat werd overgeheveld naar de linkerkant vanwege de absentie van George Cox. Robert Mühren ontbrak in de selectie vanwege privéomstandigheden. Zijn vriend Ramon Visser, assistent-trainer van RKAV Volendam, overleed deze week op 35-jarige leeftijd. In het stadion klonk daarom in de 35e minuut applaus vanaf de tribunes.

Al na 1 minuut en 35 seconden kon Volendam opgelucht ademhalen. Silvester van der Water stond vogelvrij in de zestien en schoot de bal tegen de paal. Ook Lennart Thy was dichtbij een doelpunt voor PEC Zwolle. In aanvallend opzicht kon Volendam weinig potten breken. Op een voorzet van Ould-Chikh kwam Vivaldo Semedo een teenlengte tekort. Vlak voor de pauze leek PEC op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Thy werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Kanonskogel

Volendam kwam beter uit de kleedkamer en dwong meteen de eerste kans af. Semedo draaide knap weg en zag zijn inzet gekeerd worden door Jasper Schendelaar. Ondanks de goede bedoelingen kwam Volendam wel op achterstand. Davy van den Berg pegelde een vrije trap snoeihard in de kruising en liet doelman Mio Backhaus kansloos; 1-0.

Tekst loopt door onder de X-post.

De thuisploeg rook bloed na de openingstreffer. Voor het eigen doel overleefde Volendam een hachelijk moment doordat Mirani de bal tegen zijn eigen keeper schoot. Even later werd een treffer van Vellios afgekeurd.  Het wachten was op een tweede van PEC, maar in de 70e minuut zette Mirani zijn ploeg op gelijke hoogte. Bij een hoekschop was hij alert na een foutje van Schendelaar en tikte daarmee de 1-1 binnen.

Het was richting het einde vooral tegenhouden van de ploeg van Simons. PEC Zwolle kwam er een aantal keren goed uit, maar in de afronding was het onnauwkeurig. In de 92e minuut leek de Volendamse defensie alsnog te bezwijken, want Vellios schoot de bal ongenaakbaar binnen. Maar voor de derde keer werd een Zwolse treffer afgekeurd.

Opstelling FC Volendam: Backhaus; Payne (Payne/83), Benamar (Karim/70), Mirani, Flint, Plat; De Haan, Maulun (Van Driel/75), Booth, Ould-Chikh, Semedo (Hoeve/83)