Groen Geel verliest degradatiekraker van KCC: "Dit komt wel even binnen"

Het einde voor Groen Geel in de Korfbal League komt steeds dichterbij. De korfballers uit Wormer hebben in eigen huis met 14-21 verloren van de directe concurrent KCC. Door de nederlaag zakt het team van Mady Tims naar de laatste plaats. "Dit verlies betekent eigenlijk dat je direct gaat degraderen dus dat komt wel even binnen", sprak trainster Tims na afloop.

Mady Tims van het pijnlijke verlies tegen KCC: "Dit komt wel even binnen" - NH Nieuws

Vanaf het begin liep Groen Geel al tegen de feiten aan. Bij de rust stond de ploeg al met 13-7 achter. Op dat moment was Thomas Schagen met twee doelpunten de topscorer. In de tweede helft liep KCC uit naar 14-21. "Ik denk dat er ook niet meer in zit. Het is een beetje op", baalde Tims na afloop.

Tekst loopt door onder video

Hidde Pettinga na de nederlaag tegen KCC - NH Nieuws

Fanny van Heuvelen (drie) en Jasper de Leeuw (drie) scoorden in totaal de meeste doelpunten. Toch konden ze de nederlaag niet afwenden voor Groen Geel. Het verlies zorgt dat ze afzakken naar de laatste plaats in de Korfbal League.

Het team uit Wormer heeft nog twee wedstrijden te gaan tegen KZ en PKC, die allebei bovenin meedraaien. "Wij hebben het helaas niet kunnen waarmaken. Misschien is er nog een wonder mogelijk, maar anders doen wij een stapje terug", sprak aanvoerder Hidde Pettinga na afloop.

NH Sport volgde vandaag Ferry Haak en Ruud Koel. De twee mannen zijn allebei al 42 jaar lid van Groen Geel. Maandag is er in NH sport op tv een reportage over de mannen te zien die verknocht zijn aan de Noord-Hollandse korfbalclub.