Gerelateerde videos

KZ walst in tweede helft over Groen Geel heen en zegeviert in Zaanse korfbalderby

De Zaanse korfbalderby is een prooi geworden voor Koog Zaandijk. In een bomvolle Groen Geel-hal in Wormer werd de thuisploeg uiteindelijk met 13-25 verslagen. Halverwege stond het nog gelijk, maar in de tweede helft walste KZ over Groen Geel heen.

Groen Geel tegen KZ - Foto: NH Sport

KZ, de nummer vier van de competitie, begon als de favoriet aan het duel. Maar in de eerste helft ontliepen beide ploegen elkaar weinig. Groen Geel legde veel energie in het eigen spel en schroomde de duels niet. Groen Geel-speler Thomas Schagen bewees zijn ploeg een goede dienst door voor rust maar liefst 5 van de 10 doelpunten voor zijn rekening te nemen. Beide ploegen zochten zodoende de kleedkamers op bij een stand van 10 tegen 10.

Verzet al vroeg gebroken

Na de pauze zagen de toeschouwers een veel sterker KZ. De ploeg van trainer Tim Bakker nam binnen de kortste keren afstand en liep uit naar een comfortabele voorsprong. Blessures aan de kant van Groen Geel zorgden ervoor dat het verzet vroeg in de tweede helft was gebroken. Zowel Thomas Schagen als Sascha Horak haalden het einde van de wedstrijd niet.

KZ profiteerde van het kwaliteitsverschil en zag het verschil steeds groter worden. Groen Geel wist na rust maar drie keer te scoren en dus stond er bij het laatste fluitsignaal een verschil van 12 punten op het scorebord: 13-25.

Door de zege klimt KZ naar de tweede plaats in de Korfbal League. Groen Geel vinden we terug op plek 9, een plek die aan het einde van het seizoen deelname aan de play-downs betekent.