Blauw-Wit klopt in derby met twee gezichten Groen Geel

Voor eigen publiek heeft Blauw-Wit de derby van Groen Geel gewonnen in de Korfbal League. Er stond na een uur spelen 20-13 op het scorebord. Het duel kende twee gezichten. Zo overklaste Blauw-Wit in de eerste helft de bezoekers volledig, maar na de rust kantelde de wedstrijd enorm. Toch bleven de punten in Amsterdam.

Samenvatting derby Blauw-Wit tegen Groen Geel - NH Nieuws

Groen Geel draait een moeizaam seizoen. En dat was in de openingsfase wel te merken. De jonge ploeg uit Wormer speelde zeer slordig en zag Blauw-Wit het ene na het andere punt maken. Halverwege de eerste helft stond de thuisploeg met 10-0 voor in de sfeervolle Blauw-Withal.

Twee gezichten

Beide teams zochten halverwege de kleedkamers op met een 16-4 ruststand in het voordeel van de Amsterdammers. Na rust draaide de wedstrijd volledig om. Pas na tien minuten korfballen in de tweede helft scoorde Blauw-Wit voor het eerst. En Groen Geel speelde veel geconcentreerder en scherper.

Trainer Barry Schep van Blauw-Wit zag een wedstrijd met twee gezichten - NH Nieuws

De bezoekers uit Wormer kwamen nog terug tot een verschil van vijf punten, maar daar bleef het ook bij. Eindstand: 20-13.

Stand

Door de winst blijft Blauw-Wit zesde op de ranglijst en hoeft het team van trainer Barry Schep zich zo goed als geen zorgen meer te maken over degradatie. Dat geldt wel voor Groen Geel. De ploeg van trainster Mady Tims staat negende. En dat betekent nacompetitie, maar het seizoen duurt nog zes wedstrijden.

Trainster Mady Tims van Groen Geel na het verlies tegen Blauw-Wit - NH Nieuws

De andere Noord-Hollandse korfbalclub Koog Zaandijk won thuis van hekkensluiter KCC met 26-19. KZ doet het dit seizoen uitstekend en staat na twaalf wedstrijden op de tweede plek. De eerste vier ploegen plaatsen zich voor de play-offs.