Ga naar Content

Samenvatting: Os Lusitanos wint Amterdamse stadsderby ruim van gemankeerd VNS United

Voor de derde keer dit seizoen stonden zaalvoetbalclubs Os Lusitanos en VNS United tegenover elkaar. Dit keer nam Lusitanos de punten mee naar Amsterdam-West. In sporthal Elzenhagen in Amsterdam-Noord eindigde de stadsderby in 2-5.

Samenvatting Amsterdamse stadsderby VNS United - Os Lusitanos - NH Nieuws

In de reguliere competitie was Os Lusitanos ook al de sterkste van de twee Amsterdamse zaalvoetbalploegen, maar in de kwartfinale van de beker won VNS United. Beide clubs zijn dus redelijk aan elkaar gewaagd. Echter ontbraken veel spelers bij de ploeg uit Amsterdam-Noord. Zo zat onder meer sterspeler en topscorer Adil Boukris geblesseerd op de bank. 

Met een gemankeerd team deed VNS United het voor rust nog vrij aardig. Met een 2-1 voorsprong voor Os Lusitanos zochten beide ploegen halverwege de kleedkamers op. Na rust en met name in het laatste gedeelte van de wedstrijd wisten de bezoekers uit West vrij eenvoudig het net te vinden. 

Tekst loopt door onder de video.

VNS United-trainer Najib Taki vond zijn team zeker niet kansloos - NH Nieuws

Door het 2-5 verlies blijft VNS United achtste en laatste in de kampioenspoule. Os Lusitanos staat een stuk hoger op de ranking. De ploeg van Mo Attaibi staat derde met evenveel punten als nummer twee Hovocubo. De Horinezen wonnen vrijdagavond op bezoek bij provinciegenoot FC Marlène met 1-5. De zaalvoetbalclub uit Heerhugowaard staat zevende met één puntje meer dan VNS United.

In de kampioenspoule van de eredivisie zaalvoetbal plaatsen de nummers een en twee zich rechtstreeks voor de halve finale van de play-offs. Nummers drie, vier en vijf gaan naar de kwartfinales en nummer zes speelt nog een extra duel tegen de nummer een van de degradatiepoule voor het laatste ticket in de kwartfinale.

Interim-trainer Mo Attaibi over de titelaspiraties van Os Lusitanos: "Geen druk" - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52