Ga naar Content

Twee meisjes mogelijk betrokken bij verwoestende brand in Hoofddorp

De politie houdt er rekening mee dat er twee meisjes betrokken zijn geweest bij de brand die afgelopen maandag een boerderij aan de Hoofddorpse IJweg in de as legde.  

Brand boerderij Hoofddorp - Foto: Inter Visual Studio / Koen de Boer

Dat zegt een politiewoordvoerder tegen NH, naar aanleiding van vragen over mogelijke aanhoudingen op verdenking van betrokkenheid bij de brand. De twee meisjes zijn nog niet opgepakt, benadrukt de woordvoerder. 

Ze wil niet zeggen of de politie het duo inmiddels in het vizier heeft, omdat dat het opsporingsonderzoek zou kunnen schaden. Van de meisjes is geen signalement vrijgegeven. 

Zuleikha-hoeve

De leegstaande Zuleikha-hoeve brandde maandagavond in enkele uren vrijwel helemaal af. Het echtpaar Hoffmann woonde daar als laatste, totdat de vrouw twee jaar geleden de boerderij aan investeerder ROW Vastgoed verkocht. 

Die projectontwikkelaar wilde de boerderij platgooien, zo zei een woordvoerder vorig jaar tegen NH, om er dit voorjaar te starten met de bouw van tien eengezinswoningen. 

Lees ook

Bij de brand kwam asbest vrij, zo meldde de Veiligheidsregio maandagavond al. De kankerverwekkende stof is alleen op het terrein zelf terechtgekomen, niet in de omgeving.

Gisterenmiddag leek het vuur weer even op te laaien, maar de smeulende rest waren snel weer geblust. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]