Ga naar Content

Rustige start bij Haarlemse stembureaus over betaald parkeren

De eerste Haarlemmers hebben zich in het stemhokje laten horen voor of tegen betaald parkeren in hun stad. De hele dag kan er gestemd worden, maar dat lijkt nog even op gang te moeten komen. NH was al vroeg bij het stembureau op het Theemsplein. 

Foto: Pexels/ Mathias Reding

De stemmers komen mondjesmaat binnen, wanneer NH poolshoogte neemt. Voordat ze naar hun werk gaan willen ze nog even hun stem uitbrengen: zijn ze voor of tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Haarlem?

Een van de aanwezige stemmers stemt resoluut tegen. "Ik ben niet vóór de plannen om betaald parkeren in te voeren", vertelt hij. Volgens hem valt de parkeeroverlast in zijn wijk nog redelijk mee. "En ik denk dat de investeringen die er tegenover staan voor zowel de infrastructuur als de impact die het heeft op de bewoners dat het niet waard is."

Lees ook

Hij is overigens óók niet voor het parkeerreferendum. "Los van het feit dat het zeer kostbaar is, denk ik dat we niet voor niets gestemd hebben op onze vertegenwoordigers. Maar nu het referendum er toch is, breng ik wel even mijn stem uit."

Een percentage van dertig procent moet worden gehaald om tot een overeenstemming te komen. Maar dan nog is de gemeente bevoegd om de uitkomst van het referendum naast zich neer te leggen. 

Zoals het er vanmorgen uitziet, zal de opkomst bij het Theemsplein er weinig aan veranderen. Het is uitermate rustig en af en toe druppelt er iemand binnen. De uitslag aan het eind van de dag zal duidelijkheid geven.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]